iPhone 12 mini увійшов в топ-10 аудіорейтинга DxOMark

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Лабораторія DxOMark протестувала звукові можливості найкомпактнішої з новинки Apple. Експерти оцінили якість відтворення і запису гаджета в різних умовах використання – і, як з’ясувалося, мініатюрні розміри смартфона не стали перешкодою для потрапляння в верхню частину фірмового рейтингу.

Апарат отримав два мікрофони з функцією шумозаглушення і пару динаміків з підтримкою технології Dolby Atmos. Останнє частково вплинуло на оцінку просторових звукових характеристик смартфона при відтворенні аудіо. Крім того, в лабораторії високо оцінили темброві і динамічні характеристики пристрою. До плюсів моделі експерти також віднесли вдале розташування динаміків – вони не перекриваються долонями під час ігрових сесій.

Недоліками iPhone 12 mini були названі невисока максимальна гучність пристрою, а також невиражені низькі частоти. Крім того, як і у інших смартфонів бренду, в iPhone 12 mini звукова сцена не повертається відповідним чином разом з пристроєм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При запису звуку в галасливій обстановці фон заважає якісному відтворення голосу. Проте в сценарії використання з високим рівнем звукового тиску (наприклад, при записі гучного концерту) доріжка зберігає збалансований тембр. При зйомці відео експерти відзначили відмінну об’ємне звучання і реалістичну передачу відстані до джерела звуку.

Недоліком мікрофонів апарату стало розташування, через яке їх легко перекрити. Експертами також були помічені незначні артефакти при прослуховуванні будь-якого контенту, записаного на смартфон.

За результатами тестування iPhone 12 mini набрав 73 бали, посівши восьме місце у зведеному аудіорейтінге DxOMark.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.