Бенксі виставить на аукціон роботу про «медсестру-супергероя», щоб зібрати гроші для британських медиків

Олег Павлюк, фото
Олег Павлюк
Бенксі виставить на аукціон роботу про «медсестру-супергероя», щоб зібрати гроші для британських медиків, фото

Banksy / Instagram

Британський вуличний художник Бенксі виставить на продаж на аукціон Christie’s одну зі своїх робіт, присвячену пандемії коронавірусу: на ній дитина грається медсестрою в образі супергероя, водночас персонажі коміксів лежать у смітнику.

Про це повідомляє BBC.

Роботу під назвою «Game Changer» («Зміна правил гри», «Переламна мить») Бенксі представив у травні 2020 року в лікарні Саутгемптона, англійське графство Гемпшир. Її художник присвятив лікарям, які борються з епідемією коронавірусу.

Тоді ж Бенксі залишив працівникам лікарні записку. «Дякую за все, що ви робите. Сподіваюся, що ця робота трошки освітлить місце, навіть якщо воно буде лише чорно-білим», — йдеться у посланні.

Полотно розміром метр на метр із 8 по 15 березня експонуватиметься в офісі Christie’s у Лондоні, а 23 березня його продадуть на аукціоні. Стартова ціна роботи — 2,5-3,5 мільйона фунтів стерлінгів (96-134,5 мільйона гривень).

Отримані від продажу картини на аукціоні кошти Бенксі передасть Національній службі охорони здоров’я Великої Британії. При цьому копія «Зміни правил гри» залишиться в лікарні Саутгемптона.

«Ця робота віддає данину силі та стійкості тих, хто виявив справжні лідерські якості під час пандемії — працівників нашої служби охорони здоров’я», — говорить представниця Christie’s Кетрін Арнольд.

Хто такий Бенксі?

Бенксі — псевдонім англійського андерграундного художника графіті, політичного активіста та режисера, особа котрого не встановлена. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок. Згідно з найпоширенішими версіями, його справжнє ім'я — Роберт або Робін Бенкс.

Графіті Бенксі почали з'являтися на вулицях з початку 1990-х років. Нині його роботи оцінюються в мільйони доларів і значно збільшують вартість нерухомості, на якій розміщені.

читайте також
«Якщо ти без маски — тобі не зрозуміти»: Бенксі розмалював вагон лондонського метро на тему коронавірусу Бенксі пожертвував три картини для благодійного аукціону. Вони критикують міграційну політику ЄС


Поділитися: