У Мінагрополітики підрахували світову вигоду від відкриття ринку землі

Поділитися:

У Міністерстві аграрної політики України заявили, що скасування мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні, а також ряд інших кроків земельної реформи матимуть позитивні наслідки для всього світу.

«Україна зараз проходить через історичну трансформацію, яка буде відчуватися по всьому світу. Процес світового значення, про який я говорю, – це реформа сільськогосподарських земель », – підкреслив глава відомства.

Слід зазначити, що українська влада уважно стежить за тим, щоб земельна реформа пішла на користь громадянам України.

«На кожному етапі цього процесу ми будемо працювати над тим, щоб українці були захищені від жадібності магнатів і корумпованих чиновників. Уряд завжди пам’ятати про головну ідею: що українські аграрні землі є найбільшим народним багатством », – запевнив міністр.

Крім того, планується, що українців запросять взяти участь в національному референдумі про надання дозволу іноземцям на купівлю сільськогосподарських угідь.

Нагадаємо, що українські аграрії хочуть змінити чинний Земельний кодекс України. Відповідний законопроект Всеукраїнський конгрес фермерів уже подав на розгляд аграрного комітету Верховної Ради України.

Раніше повідомлялося, що Україна після завершення земельної реформи може стати «світовим продовольчим супермаркетом», а її економіка щорічно буде збільшуватися мінімум на один відсоток.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ