Свастику на будівлі ОП домалювали вже після акції Стерненка - глава Нацполіції

Порушники під час акції відповідатимуть перед законом
Свастику на будівлі ОП домалювали вже після акції Стерненка - глава Нацполіції
Акція у підтримку Стерненка під Офісом президента Фото: Парламент.UA
30 Березня 2021, 19:29
читать на русском

Свастика на будівлі Офісу президента з'явилася вже після завершення акції протесту проти ув’язнення Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня.

Про це голова Національної поліції Ігор Клименко сказав під час засідання Верховної Ради 30 березня.

Щодо свастики на стіні Офісу президента. Символ справді з’явився вже після завершення акції, о 23.35. Ми встановили цю особу. Не розкриватиму деталі, доки належним чином не будуть оформлені всі процесуальні документи, - заявив він.

Читайте також

За його словами, всі порушники під час акції на Банковій відповідатимуть перед законом — попри їхні попередні досягнення.

До того ж він додав, що мітингувальники під час акції протесту використали більше сотні файєрів, понад 80 петард, кілька десятків балончиків та пляшок із фарбою, 15 салютних установок. За підрахунками правоохоронців, участь в акції протесту взяло 1500 людей, 5% з них вчиняли активні агресивні дії.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Під час акції поліція затримала одного з учасників Владислава Сорда (Стафійчука), ветерана 93 ОМБР. Біля Печерського відділку поліції, де його утримували, сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками Стерненка.

1