У Золочівській громаді люди борються за землі свого пасовиська

Новини 09 Квітня, 2021 181

У Золочівській громаді люди борються за землі свого пасовиська

Люди не мають де випасати худоби. В час карантину в селян забирають можливість заробити на життя і забирають їхні землі.

Про це повідомив депутат Золочівської районної ради від “ЄС” Ігор Діжак, пише Четверта студія.

Як вже повідомлялося раніше, жителі сіл Митулин, Новосілки та Трудовач пікетували біля дороги Львів-Тернопіль. Підставою стало те, що від них забрали пасовиська на яких випасалась худоба. В зв’язку з цим у селі Митулин відбулись чергові збори.

Мешканців насторожує, що землю роздали людям, які перебувають у родинних відносинах і дали її одночасно по четверо осіб з числа однієї сім’ї. Ці люди проживають в різних областях України. Жителі підозрюють використання підставних осіб для концентрації земель в одних руках. Крім цього, коли місцеві мешканці зверталися по землю, їм казали що вільної землі на їхній території немає, а зараз віддали те, що належить людям.

“Мешканці громади хочуть, щоб їм віддали їхню землю, адже іншої вільної землі під пасовисько в них немає. Вже настала весна, через деякий час потрібно буде випасати худобу, а цього немає де робити. В зв’язку з карантином багато людей залишилось без роботи. Жінки, які тримали корови могли, продавши молочну продукцію отримати дохід і подбати про свої потреби, це було заробітком для селян. Зараз альтернативою є те, щоб людям які взяли вже землю запропонувати її в іншому місці, щоб віддати людям їхнє пасовисько”, – каже депутат Золочівської районної ради від “Європейської Солідарності” Ігор Діжак.

Коментарі

Позначки: , ,