Грета Тунберг відмовилася їхати на кліматичну конференцію ООН на знак протесту

Грета Тунберг відмовилася їхати на кліматичну конференцію ООН на знак протесту

Вона протестує проти нерівного розподілення вакцин серед бідних і багатих країн

Грета Тунберг відмовилася їхати на кліматичну конференцію ООН на знак протесту
Twitter @GretaThunberg

Шведська екоактивістка Грета Тунберг оголосила, що не відвідає конференцію ООН зі зміни клімату в Глазго, тому що через несправедливий розподіл вакцин від COVID-19 країни не зможуть брати участь в ній на рівних умовах, передає Інтерфакс.

«Звісно, я б хотіла відвідати конференцію в Глазго. Але зроблю це тільки тоді, коли всі [країни]  зможуть взяти участь на рівних умовах. Зараз багато країн вакцинують здорових молодих людей, часто за рахунок груп ризику і працівників, які опинилися на передовій боротьби з коронавірусом», – написала Тунберг в Twitter в п'ятницю.

Вона додала, що нерівність і несправедливість – і так уже ключові фактори іншої кризи – кліматичної.

«Якщо люди не можуть робити щеплення і подорожувати, щоб рівною мірою представляти свої країни, це недемократично і погіршить проблему», – вважає екоактивістка.

Онлайн-формат теж не можна назвати оптимальним рішенням, тому що хороше сполучення і доступ до комп'ютера є не у всіх в світі, зазначила Тунберг.

«У цьому випадку нам не вистачає представництва тих, чиї голоси повинні бути почуті найбільше, коли мова йде про кліматичну кризу.

26-та сесія конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату відбудеться в листопаді 2021 року в Глазго.

Нагадаємо, на економічному форумі в Давосі Грета Тунберг закликала лідерів країн пришвидшити кроки в боротьбі зі змінами клімату.

Як повідомлялося, суд у Франції визнав, що країна робить недостатньо для боротьби зі зміною клімату.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло