Десятирічний конфлікт Мамчурів та міської ради за землю у центрі міста продовжується. Сьогодні біля рівненського міського суду зібралися люди із плакатами, які проти знесення пам'ятника Георгію Косміаді на вулиці 16 Липня. За цим пам'ятником знаходиться двоповерховий будинок, у якому сім'я Мамчурів володіє 4-ма квартирами. Втім, після купівлі квартир вони хочуть ще клаптик землі, на якому розташований пам'ятник митцю. Справа тягнеться довгий період і люди підозрюють, що суддя зацікавлений у тому, аби знести пам'ятний знак. Ілля Томашевський розповість більше.

Бердій не наглій та хабарі не берій. У Рівному під стінами міського суду влаштували протест проти знесення пам`ятника Косміаді. Мова йде про пам'ятник митцю Георгію Косміаді, який розташований у самісінькому центрі по вулиці 16 липня. Його встановили ще у 2017-ому, за значний вклад художника та педагога в окультурення Рівного.

За цим пам'ятником знаходиться двоповерховии? будинок, у якому сім'я Мамчурів володіє 4-ма квартирами. Втім, після купівлі квартир вони хочуть приватизувати собі ще клаптик землі, на якому і знаходиться пам‘ятний знак Георгію Косміаді.

Депутати раніше уже відмовилися виділяти сім'ї Мамчурів стільки землі, бо вважали, що це забагато. Тому Мамчур через суд сформував собі земельну ділянку, яку намагається приватизувати. Начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко вважає, що Олександр Мамчур безпідставно претендує на цю ділянку, не маючи жодних відповідних на це документів. Ба більше, він підозрює, що у знесенні пам'ятного знаку зацікавлений і суддя Бердій.

Крім того, Тарас Максименко вважає, що за цією справою може стояти забудовник. Тому під стіни рівненського міського суду прийшли люди із плакатами, які відверто натякали на хабарництво судді. Микола Бердій, який розглядає справу, від побечених плакатів у залі, був здивований.

Саме судове засідання Микола Бердій розпочав із того, що опитав відповідачів міської влади, як вони ставляться до плакатів в його честь.

Втім, схоже, що Микола Бердій сильно не образився і продовжив розгляд, який через декілька хвилин завершився. Засідання довелося перенести, через те що адвокат Мамчурів захворів на ковід-19.

Ми спробували запитати напряму чи зачепило Миколу Бердія слова на плакаті. На що він відповів, що не погоджується із ствердженням та покинув зал суду. Наступне засідання має відбутися 28 квітня. Ймовірно саме на ньому і вирішиться доля пам'ятника.

Читайте також: У Рівному під стінами міського суду люди з банерами мітингують проти забудовника