Новини 9 квітня: легалізація медичного канабісу, погрози Росії

П'ятниця, 9 квітня 2021, 21:22
Новини 9 квітня: легалізація медичного канабісу, погрози Росії

В Україні частково легалізували використання медичного канабісу, Росія погрожує "масштабною ескалацією" на Донбасі у разі вступу України до НАТО — актуальні новини 9 квітня.

Про канабіс

Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою деякі препарати на основі канабісу тепер не входять до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Про погрози РФ

Представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що вступ України в НАТО приведе до "незворотних наслідків" для української державності та ескалації на Донбасі.

Збройні сили України готові до швидкого реагування на загострення воєнної ситуації на сході України та вздовж усього українсько-російського кордону — про це заявив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Одразу після ексалації на Донбасі Україна пропонувала провести переговори у нормандському форматі, але Кремль відмовився.

Сполучені Штати проінформували Туреччину, що два їх військові кораблі пройдуть через турецькі протоки і перебуватимуть у Чорному морі до 4 травня.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Чоловік королеви Великої Британії принц Філіп помер у віці 99 років.

Одеський апеляційний суд змінив запобіжний захід Сергію Стерненку і Руслану Демчуку з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Мер Києва Віталій Кличко закликав уряд розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну — прем’єр Шмигаль назвав це політичним піаром.

Якби вибори президента відбулися найближчим часом, то Зеленського підтримали б 24,9% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором.

За добу 8 квітня в Україні діагноз COVID-19 підтвердили у 19 676 осіб, госпіталізували 4 936 хворих, померли 419 пацієнти, одужали 11 221 особа.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування