Суспільство

Посилений карантин на Київщині діятиме до 23 квітня

Посилений карантин на Київщині діятиме до 23 квітня

Через високий рівень захворюваності Київська область продовжила дію посиленого карантину до  23 квітня.

Про це повідомляє пресслужба Київської обласної державної адміністрації.

У  відомстві зауважили, що майже щодня в області фіксують дуже високий рівень захворюваності та госпіталізації.

“В об’єднаних громадах ситуація також дуже різна. Тому комісія (обласна комісія з питань ТЕБ і НС, – ред.) прийняла рішення продовжити додаткові протиепідемічні заходи в області до 23 квітня”, – заявив глава ОДА Василь Володін.

Згідно з карантинними обмеженнями, на території області вирішено:

– рекомендувати в залежності від епідемічного стану на окремих територіях призупиняти освітній процес у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти усіх типів та форм власності;

– дозволити з урахуванням завантаженості збільшувати або зменшувати кількість громадського транспорту, а також інтервал руху на внутрішньообласних автобусних маршрутах, крім таких годин: із 07:00 по 10:00, із 16:00 до 20:00;

– здійснювати перевезення пасажирів у кількості 50 відсотків, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу i визначена в його реєстраційних документах;

– рекомендувати керівникам закладів торгівлі пріоритетне обслуговування з 10:00 до 12:00 людей похилого віку.

Крім того, на території Київщини продовжують діяти всі протиепідемічні заходи, передбачені для червоного рівня протиепідемічної небезпеки.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що адаптивний карантин в Україні стримує розповсюдження коронавірусу, тому немає потреби вводити тотальний локдаун.

Натомість Київська влада закликає запровадити загальнонаціональний локдаун.

Раніше повідомлялось. що з 10 квітня Івано-Франківськ послабить карантин, водночас Харківська область переходить до “червоної” зони карантину.

Як відомо, в Україні за добу, 8 квітня, виявили 19 676 нових випадків коронавірусу. Найбільше заражень – в Києві, Дніпропетровській та Львівській областях.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.