MENU

Щоб виловити 8 тунців, французькі рибалки вбивають 45 дельфінів

1646 0

Щоб виловити 8 тунців, французькі рибалки вбивають 45 дельфінів

Цей і ще багато клікбейтних заголовків можна наштампувати до фільму "Seaspiracy"

Якщо вірити авторам, гучна екозахисна думка зовсім не про те говорить, пише арт-оглядачка Лєна Чиченіна у Facebook, інформує UAINFO.org.

Спочатку нам розповідають про шкоду пластику для океану і про те, що кити викидаються на берег усе частіше, а у їхніх шлунках знаходять купу всяких пляшок. Китів не просто шкода як розумних тварин, а і ще як тих, на кому тримаються океани. Зникнуть кити – в перспективі зникнуть і люди. Утім за три хвилини виявляється, що японці вбивають стільки китів у з промисловою метою, шо куди там тому пластику.

Читайте також: Як "корона" збиває корони, або Де ти, Грето Тунберг?

Те саме з дельфінами. Вважається, що найбільше зло – дельфінарії і ті, хто туди ходить. Бо дельфінів виловлюють саме для цих місць. Но нєт. Автори фільму стверджують, що значно більше дельфінів вбивають ті самі японські рибалки. Причому, не рибалячи, а так. Бо дельфіни – конкуренти у вилові риби.

Про суп з акулячих плавників. Показують нам, значить, як акулам відрізають плавники і викидають назад в океан. Показують цілі вантажівки з цими плавниками і як водії та вантажники кричать, шоб їх не знімали. Але одразу твердять, що це ше не найбільший треш.

І переходять до 8 тунців і 45 дельфінів. У фільмі описуються побічні ефекти абсолютно легальної промислової рибалки. Бо у сіті масово потрапляють дельфіни та акули, яких десятками просто викидають з кораблів.

У Франції, кажуть автори, це взагалі приховують ледь не на державному рівні. Бо рибалки, які ловлять тунця, мають отримати ліцензію «безпечно для дельфінів». І отримують її мовляв і ті, хто не дотримується правил і , обоже, дає хабарі.

У світі немає спеціальної промисловості, яка б спеціалізувалася на вилові черепах. Але 6 з 7 видів знаходяться під загрозою. Бо вони потрапляють у сітки, призначені доя риби.

Читайте також: Земля додатково "нагрілася" за час пандемії – ABC News

І взагалі – 46% пластику в світовому океані – це рибальські сітки та інше приладдя

Висновок. Пластик, глобальне потепління і прочяя мєрзость – щенок у порівнянні із риболовлею.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

Лєна ЧИЧЕНІНА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини