Херсонські школярі на добру пам'ять висадили троянди

Херсон, троянди, учні
Учні 11 класу 31 школи Херсона разом з друзями та рідними висадили 100 троянд у Потьомкінському сквері. Так випускники захотіли залишити про себе пам'ять та озеленити місто.

З дотриманням соціальної дистанції, у масках та рукавичках учні готуються до висадки троянд. Ініціатором акції став Марк Фінкевич. Хлопець навчається в 11-Б класі 31 школи: "Насправді, у Херсоні є дуже багато місць, які можна зробити набагато красивішими. Прикрасити їх. Насправді уся громада отримала б від цього неймовірний бонус. Якби до цього долучились ще інші школи або інші класи, випускники, то це було б дуже класно", - каже Марк Фінкевич.

Обрали Потьомкінський сквер для висадки троянд, бо тут зазвичай гуляє багато людей. Квіти будуть милувати око і радувати серце містян щодня, - розказує учениця Ірина Овчіннікова: "Я взагалі біолог, люблю біологію. Троянди для мене - якісь особливі квіти. Вони і романтичні, і водночас як знак дружби. Цей парк - він не яскравий, якийсь сумний, а троянди будуть додавати настрою та радості жителям Херсона", - каже Ірина.

Висаджували фоліантовий сорт троянд. За саджанцями будуть доглядати працівники комунального підприємства "Парки Херсона": "8 кольорів ми маємо: чорна, біла, жовтогаряча, жовта. Потім такий меланж від жовтогарячої серединки до жовтих краєчків самої квітки. Кілька відтінків рожевого. Дуже сподіватимемось, що в нас все дуже добре прийметься. Зараз така погода сприяє цьому, бо не дуже спекотно", - розказала співробітниця комунального підприємства "Парки Херсона" Ольга Чупікова.


За матеріалами Суспільне. Херсон.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон