ФСБ затримала кримчанина за підозрою у «фінансуванні тероризму»

ФСБ затримала кримчанина за підозрою у «фінансуванні тероризму»

Укрінформ
ФСБ Росії затримала в окупованому Криму жителя Бахчисарайського району, обвинувативши його в «фінансуванні тероризму» за грошовий переказ.

Про це повідомив адвокат Костянтин Рустемов, передає Укрінформ із посиланням на Кримську солідарність.

Так, за словами захисника, житель села Брянське Бахчисарайського району Криму Ізет Аблямітов був затриманий і арештований 9 квітня на два місяці за обвинуваченням у фінансуванні тероризму (частина 1.1 статті 205.1 КК РФ).

«Засідання пройшло в стандартному режимі. Ми просили домашній арешт - без будь-якої надії на нього. Запобіжний захід обрали до 8 червня цього року», - зазначив адвокат Рустемов.

Правозахисники нагадали, що раніше Київський районний суд у Сімферополі обрав запобіжний захід для Рузіля Яппарова і Латіфи Малахової, яких також обвинувачують у справі про організацію «фінансування тероризму».

Читайте також: Адвокат каже, що Єсипенку співробітники ФСБ погрожували вбивством

На думку слідства, подружня пара щонайменше з 2015 до 2018 року «під приводом благодійності та допомоги біженцям, нужденним громадянам, а також у будівництві мечетей та колодязів в Африці», спонсорували заборонені в Росії фонди, пов'язані з ім'ям мусульманського релігійного діяча Ахмеднабієва, більш відомого як Абу Умар Сасітлінський.

Фото: crimean-solidarity.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-