повернутись на
$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

"Вас бракуватиме". Принц Гаррі і його дружина Меган ушанували пам'ять принца Філіпа

Герцог і герцогиня Сассекські віддали данину поваги принцу Філіпу
Фото: ЕРА
Британський принц Гаррі і його дружина Меган, які проживають у США, вшанували пам'ять принца Філіпа, опублікувавши ввечері 9 квітня на своєму офіційному сайті адресоване йому послання.

"Дякуємо за вашу службу. Вас дуже бракуватиме", – ідеться в публікації.

Фото: archewell.com Фото: archewell.com

Видання Daily Mail із посиланням на інформацію, одержану із власних джерел, повідомляє, що принца Гаррі повідомили про смерть діда до того, як було оприлюднено офіційну заяву королівського палацу.

Зазначено, що принц Гаррі готується повернутися до Великобританії на похорон принца Філіпа, однак зобов'язаний буде пройти п'ятиденний карантин через пандемію коронавірусу.

Чи поїдуть із принцом Гаррі його дружина Меган і син Арчі, невідомо. Якщо це станеться, пише таблоїд, то зустріч принца Гаррі з королівською родиною буде напруженішою.

Контекст

Чоловік королеви Великобританії Єлизавети II принц Філіп помер уранці 9 квітня у віці 99 років.

Із 16 лютого до 16 березня він перебував у госпіталі, його прооперували – йому зробили операцію на серці. У день виписки чоловік Єлизавети II покинув госпіталь на інвалідному кріслі.

Онук принца Філіпа, принц Гаррі разом із дружиною і сином Арчі (2019) із літа 2020 року проживають у США, після того, як у січні того самого року вони відмовилися від виконання королівських обов'язків.

У лютому 2021 року Єлизавета II позбавила онука та його дружину почесних королівських звань і статусу опікунів британських закладів після того, як пара підтвердила, що не повернеться до виконання обов'язків членів королівської родини.

7 березня в ефірі каналу CBS у розмові з американською журналісткою Опрою Вінфрі герцог і герцогиня Сассекські повідомили, що змусило їх відмовитися від королівських обов'язків. Вони також розповіли, як представники королівського палацу побоювалися, що їхній первісток народиться із "занадто темним" кольором шкіри, оскільки матір герцогині Сассекської є афроамериканкою.

Вінфрі 8 березня в ефірі каналу CBS заявила, що принц Гаррі і його дружина Меган, розповідаючи їй про побоювання якогось члена королівської родини щодо ймовірного "занадто темного" кольору шкіри у їхнього первістка, не мали на увазі королеву Великобританії Єлизавету II чи її чоловіка.

9 березня Букінгемський палац відреагував на заяву принца Гаррі та його дружини Меган, повідомивши, що "вся сім'я засмучена, дізнавшись повною мірою, наскільки складними були останні кілька років для Гаррі та Меган".

Старший брат принца Гаррі принц Вільям став першим із королівської родини Великобританії, хто публічно прокоментував його інтерв'ю. 11 березня, відповідаючи на запитання журналістів, він заявив, що їхня родина "зовсім не расистська", а також повідомив, що планує поговорити з братом.

16 березня стало відомо, що ця розмова між братами відбулася, але, на думку принца Гаррі, була "непродуктивною".