Найуспішніші українці віком до 30 років за рейтингом Forbes: Фоторепортаж

Forbes опублікував рейтинг 30 under 30 Europe – список найуспішніших у своїх галузях людей до 30 років. До рейтингу потрапили і девятеро українців

Валя Котик
Журналіст відділу «Життя», редактор відділу «Молодий укроп»
Найуспішніші українці віком до 30 років…

Розповідаємо, хто вони такі і чим займаються

ліза дзюба і ахмед сулейман

У розділі Technology відзначені співзасновники сервісу Flawless App, 29-річна Ліза Дзюба і 25-річний Ахмед Сулейман. Flawless App - це інструмент для порівняння дизайну з реальним мобільним додатком під час розробки, заснований в 2015 році. Зараз Flawless App користуються розробники з Uber, Basecamp, Disney, eBay, Nike, Qiwi, Spotify і інших компаній.

"Першим офісом для нас стала квартира Лізи, де ми влаштувалися на два місяці - згадував Ахмед Сулейман. Якісний платний продукт був запущений через 2 роки. Після депресій, розчарувань і величезної кількості роботи". 

На LinkedIn вказано, що Ліза Дзюба закінчила Київський політехнічний інститут в 2014 році, а зараз живе в Мехіко. Сулейман закінчив Політех в 2016, зараз живе в Лондоні.

У 2020 році цей стартап купила американська компанія Abstract.

ярослав бойко, денис дмитренко, роман могильний

Також в розділі Technology відзначені співзасновники додатку Reface, який замінює обличчя на фото або відео зі збереженням міміки за допомогою штучного інтелекту. У рейтинг потрапили 28-річний Ярослав Бойко, 29-річний Денис Дмитренко та 29-річний Роман Могильний.

2011 року кілька студентів Києво-Могилянської академії заснували стартап Neocortext. У січні 2020 року команда створила додаток Doublicat, у якому користувач міг змінювати обличчя на гіфках.  Дещо пізніше в додатку з'явилася функція заміни обличчя у відео, а додаток був перейменований у Reface.

У 2019 розробками Reface цікавився Ілон Маск.

У серпні 2020 року додаток Reface App вийшов на перше місце в AppStore, випередивши TikTok і Netflix, а в грудні 2020 року стартап залучив $ 5,5 млн від Andreessen Horowitz.

інна заіменко

Знаходиться в рейтингу і засновниця плаформи A-LabInsider Інна Заіменко (29 років). Платформа A-Labinsider - сервіс, який займається вебмоніторінгом і відбором літератури для полегшення пошуку наукової інформації для біотехнологічних компаній.

До заснування A-LabInsider Інна Займенко, вчилася в Київському національному університеті імені Шевченка та Національному педагогічному університеті, а потім поїхала вчитися до Німеччини - в магістратурі в Гейдельберзькому університеті та Університеті імені Гумбольдта. Потім здобула ступінь магістра з біології та доктора наук з інтегративної онкології, обидва в університетах Німеччини.

сергій герасимович

У числі найперспективніших молодих промисловців Forbes назвав випускника Київського національного лінгвістичного університету Сергія Герасимовича (закінчив в 2012 році).

Він засновник і гендиректор EZ Blockchain, яка допомагає виробникам нафти і газу перетворити відходи виробництва на електроенергію і використовувати її для майнінгу криптовалюти. Він - тренер з пауерліфтингу, сертифікований дайвер, любить лижі, ковзани і "майже всі ігри з м'ячем". Зараз живе в Чикаго. Сергію Герасимовичу 29 років.

ольга кравченко

У категорію "Мистецтво" потрапили Ольга Кравченко з Києва і Кейтлін Фрітц, які заснували стартап Musemio, який використовує віртуальну реальність для культурної освіти дітей. Кравченко закінчила Королівський коледж в Лондоні. В Україні працювала креативним директором Pinko Boutique, була креативним продюсером міжнародного конкурсу краси Miss USSR UK.

федір сердюк

Українці потрапили і в інші розділи 30 under 30. Наприклад, в категорії Social Impact відзначили 25-річного Федора Сердюка, співзасновника проекту Fast, мета якого - навчати людей навичкам першої допомоги.

Історія Fast почалася 2014 з бажання 19-річного Федора Сердюка бути корисним своєму місту і країні, надавати першу домедичну допомогу і рятувати людям життя. Компанія провела тренінги для патрульної поліції і Збройних сил України, а зараз навчає працівників великих корпорацій.

Читайте також - Топ-10 найбагатших дітей 2020 року: Хто вони такі

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme