Майже половина світових керівників очікують повернення бізнесу «до норми» не раніше 2022 року — дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже половина світових керівників очікують повернення бізнесу «до норми» не раніше 2022 року — дослідження

Фондовий ринок
252
Серед керівників найбільших компаній світу 45% не очікують повернення до «нормального» порядку ведення бізнесу раніше 2022 року, 31% очікують повернення до норми до кінця 2021 року.
Про це йдеться у дослідженні KPMG, у якому взяли участь 500 CEO впливових компаній світу.
Внаслідок змін, спричинених пандемією, чверть (24%) CEO заявили про те, що їхня модель бізнесу назавжди змінилася через глобальну пандемію.
Три чверті (76%) керівників вважають, що уряд заохочує компанії до повернення до «нормального функціонування», оскільки вони спонукають компанії закликати персонал повертатися на робочі місця.
Також, керівники акцентують на розгорненні вакцинації від коронавірусу:
  • 61% заявили, що їм також потрібно буде досягти успішного (з охопленням понад 50% населення) розгортання вакцинації проти COVID-19 на ключових ринках, перш ніж здійснювати будь-які дії щодо повернення до офісів;
  • 9 з 10 керівників планують просити своїх працівників повідомляти про проходження ними вакцинації заради захисту штату працівників.
Наразі лише 17% глобальних керівників хочуть скоротити свої офісні площі внаслідок пандемії. Водночас, 69% керівників компаній, опитаних у серпні 2020 року, заявили, що планують скоротити свої офісні площі протягом 3 років.
«Це свідчить про те, що або скорочення офісних площ вже відбулося, або на фоні пандемії стратегія змінилася», — коментують у KPMG.
Щодо робочого місця:
  • лише 3 із 10 (30%) глобальних керівників розглядають гібридну модель роботи для свого персоналу, за якої більшість працівників працюють віддалено 2−3 дні на тиждень;
  • лише одна п’ята частина (21%) компаній прагне найняти кваліфікованих спеціалістів, які працюватимуть переважно віддалено, що є суттєвою зміною порівняно з минулим роком (73% у 2020 році).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас