MENU

Мінекономіки повідомило, що вжило заходів для стабілізації цін на продукти

396 1

Мінекономіки вжило заходів для стабілізації цін на продукти

Міністерство економічного розвитку і торгівлі повідомило, що вжило необхідних заходів, спрямованих на стабілізацію цін продуктів соціального сегмента в Україні.

Відомство зробило спільні заяви з профільними асоціаціями, ключовими компаніями-виробниками та продуктовими мережами щодо цін на основні продовольчі товари – борошно, хліб, олію, м’ясо птиці, яйця, цукор.

Як інформує UAINFO.org, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Читайте також: "Дожилися, ми вже купуємо борошно у Білорусі". Президент Асоціації пекарів б’є на сполох

Для стабілізації цін на цукор міністерство на початку березня видало ліцензії на імпорт 120 тисяч тонн цукру-сирцю, що становить 10% річного внутрішнього споживання.

Для стимулювання збільшення виробництва гречки та картоплі й, відповідно, стабілізації цін на ці продукти, уряд додав нові спеціальні програми підтримки сільгоспвиробників способом виділення бюджетних субсидій.

Читайте також: До кого прийдуть податківці та чому небезпечна податкова амністія Зеленського, – Южаніна

Також було впроваджено декларування цін на товари, що мають істотну соціальну значущість. Декларуванню підлягає роздрібна ціна, яка підвищується на 5 і більше відсотків протягом тижня.

В березні 2021-го індекс цін на продовольчі товари зріс на 2,1% у порівнянні з лютим, до 118,5 пункту – максимум із червня 2014 року. Подорожчання триває вже десятий місяць поспіль. Найзначніше виросла вартість олії та молочної продукції.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини