fbpx
Сьогодні
15:35 10 Кві 2021

Резніков вважає, що ймовірність повномасштабного російського наступу мінімальна

Росія здійснює демонстрацію сили, однак не збирається її застосовувати. Вона має для цього іншу мету.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Він пояснює, що Росія вже 7 років намагається уникнути санкційного тиску з боку всіх цивілізованих країн, які підтримують територіальну цілісність і незалежність України, заявляючи що не є учасниками подій на Донбасі. Попри це всі розуміють, що посередниками є Франція та Німеччина, а Росія та України – сторони конфлікту.

"Тому думаю, що це (стягування військ до кордону – Ред.) зараз сигнал з боку офіційної Росії: запросіть нас до розмови. Ми такі потужні, сильні, з нами потрібно рахуватися і розмовляти через оті ризики, які ми вам демонструємо. Думаю, що така їхня головна мета", – зазначає Резніков.

Інший чинник, на його думку – вибори до Державної Думи Росії.

"У них є свої внутрішні складнощі економічного характеру, в першу чергу, це подорожчання споживчого кошика на 30%. Це не може не збуджувати населення, а ще події в Хабаровську, збудження, пов'язані з арештом Навального. Це все внутрішні складнощі, тому треба зробити простий технологічний крок – відволікти увагу внутрішнього споживача на зовнішні загрози і ризики", – вважає міністр.

Попри це Резніков підкреслює, що Україна готова до будь-яких сценаріїв подальшого розвитку подій.

"Я точно проінформований, що президент постійно збирає наради. Але ми абсолютно публічно говоримо, що не бажаємо і не маємо наміру у військовий спосіб вирішити цю ситуацію", – зауважує він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: