В Україні від минулого року олія, цукор та яйця подорожчали на 1,7%

В Україні від минулого року олія, цукор та яйця подорожчали на 1,7%
Зростання споживчих цін в Україні за підсумками березня 2021 року прискорилося в річному вимірі до 8,5%. Інфляція у березні зросла на 1,7%.

Так, ціни на яйця, цукор та соняшникову олію у квітні 2021 року продовжують триматися на високому рівні - станом на 10 квітня ці продукти коштують більш ніж наполовину дорожче, аніж в той самий час минулого року.

Про це свідчать дані моніторингу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Зокрема, у Державній службі статистики повідомляють, що інфляція збільшилася до 1,7%, тоді як в лютому вона становила 1%, в січні – 1,3%.

Зазначимо, що ціна соняшникової олії зросла до 45,10 грн, що на 63% більше, ніж у квітні 2020 року, і на 16% більше, ніж минулого місця. А вартість цукру зросла до 19,47 грн/кг, що на 54% більше, ніж роком раніше, і на 7% більше у порівнянні з березнем місяцем. До того ж середня вартість яєць у квітні становить 25,36 грн/кг, що на 55% більше, ніж на цей час роком раніше, і на 1% більше, ніж у попередньому місяці.

Попри це у Держстаті зазначають, що ситуація в країні залишається стабільною: жодного дефіциту продуктів на внутрішньому ринку не спостерігається, а також відсутні значні цінові коливання на харчові продукти.

Читайте також
Ціни на продукти харчування в Україні хочуть повернути під регулювання Ціни на продукти харчування в Україні хочуть повернути під регулювання
У Верховній Раді України зареєстрували відповідний законопроєкт. Зараз його опрацьовує комітет.
Інфляція в Україні: які продукти харчування подорожчали у квітні Інфляція в Україні: які продукти харчування подорожчали у квітні
У квітні 2021 року в Україні споживчі ціни у порівнянні з березнем зросли на 0,7%. Зокрема з початку цього року зростання українських цін становить 4,8%.
​​Як змінилися ціни у кав’ярнях України за час пандемії ​​Як змінилися ціни у кав’ярнях України за час пандемії
В Україні дослідили, як карантин повпливав на ціни у кав’ярнях та як змінився середній чек. 
Loading...
Load next