ОБСЄ проводить спецзасідання через дії Росії, до Брюсселя їде держсекретар США

ОБСЄ проводить спецзасідання через дії Росії, до Брюсселя їде держсекретар США
Засідання ОБСЄ було ініційовано Україною

Останні російські провокації також обговорять американський міністр оборони та генсек НАТО

Спеціальне засідання Організації з безпеки та співробітництва в Європі відбудеться сьогодні через концентрацію російських військ поблизу українських кордонів. Про це у своєму Twitter повідомляє місія Сполучених Штатів Америки при ОБСЄ.

«На запит України держави-учасниці ОБСЄ збереться сьогодні о 16:00 (за центральноєвропейським часом) з метою отримання роз’яснень від Росії з приводу нарощування нею військ біля кордонів України та в окупованому Криму», – йдеться у повідомленні.

Засідання було ініційоване Україною у рамках Віденського документа ОБСЄ про заходи зміцнення довіри та безпеки у військовій галузі у Європі.

Також сьогодні стало відомо, що держсекретар США Ентоні Блінкен на наступному тижні має намір відвідати Брюссель і обговорити з НАТО ситуацію, що склалася через пересування російських військ біля кордону з Україною. Про це повідомили джерела агентства Bloomberg. Конкретні дати візиту держсекретаря не уточнюються. Передбачається, що Ентоні Блінкен також зустрінеться з європейськими офіційними особами.

Крім цього, на наступному тижні в Брюсселі буде міністр оборони США Ллойд Остін, він проведе переговори з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

Як повідомлялося раніше, Ентоні Блінкен в телефонних розмовах з главами МЗС Франції і ФРН обговорив необхідність припинення односторонніх провокацій з боку Росії на сході України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: