ООН допоможе збільшувати кількість жінок в правоохоронних органах України

ООН допоможе збільшувати кількість жінок в правоохоронних органах України

В цьому напрямку Україні ще є куди зростати

ООН допоможе збільшувати кількість жінок в правоохоронних органах України
фото ЮНОПС/Україна

Хоча в лавах української поліції все частіше можна зустріти жінок – не тільки серед патрульних, а й серед слідчих – однак до гендерної рівності в правоохоронних органах України ще далеко. До просуванню лідерства жінок серед поліцейських підключилася і ООН, повідомляє Центр новин ООН.

ЮНОПС (UNOPS, Управління ООН з обслуговування проектів) та Українська асоціація представниць правоохоронних (УАПП) органів підписали меморандум про взаєморозуміння і домовилися про посилення співпраці, спрямованої на сприяння гендерній рівності, розширення можливостей і лідерство жінок в рядах правоохоронних органів України.

В рамках запланованих заходів – створення сприятливих умов для професійного розвитку жінок в правоохоронних органах, забезпечення гендерно-чутливої інфраструктури і запобігання дискримінації.

«Метою цього Меморандуму є розвиток співпраці і зміцнення партнерства. Наша асоціація пройшла період становлення, і наступним етапом має стати період активного розвитку. Ми хочемо розширення меж діяльності: стати потужним флагманом в досягненні національних і глобальних цілей гендерної рівності», – зазначила Голова правління УАПП Катерина Павличенко.

«Для ЮНОПС гендерна рівність є ключовим елементом всіх напрямків діяльності, і ми сподіваємося на зміцнення нашого партнерства з УАПП для сприяння гендерній рівності та просування лідерства жінок в правоохоронному секторі України», – сказала директор українського відділення ЮНОПС Ірина Саакян-Веттер.

ЮНОПС допомагає країнам добиватися миру і просувати сталий розвиток, спрямований на підвищення рівня життя. ЮНОПС щороку здійснює для своїх партнерів проекти в галузі миру і безпеки, гуманітарної діяльності та розвитку на суму понад $1 млрд, здійснюючи свою діяльність в понад 80 країнах. Його діяльність варіювалася від будівництва шкіл в Афганістані до спорудження притулків на Гаїті і закупівлі машин швидкої допомоги для надання допомоги в боротьбі з Ебола в Ліберії.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло