fbpx
Сьогодні
18:57 10 Кві 2021

У ТКГ розповіли, чим Україна заплатить за членство в НАТО

Коллаж: "Восточный вариант"

Для України вступ до НАТО обернеться масштабним конфліктом, оскільки Росія всіма силами перешкоджатиме цьому.

Таку думку висловив на телеканалі "Україна 24" радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович.

"Членство в НАТО принесе більше проблем, тому що Росія ні за яких обставин не допустить нашого вступу до НАТО, і нам доведеться заплатити за вступ до НАТО ще масштабнішим конфліктом в Україні. Я не проти цього, я не боюся, я готовий заплатити за це. Але потрібно розуміти, що це має бути сплачено. Останні заяви МЗС РФ, Гризлова (глава делегації Росії в ТКГ – ред.) кажуть про те, що початок вступу до НАТО має бути початком кінця України, і це їхня принципова позиція. Ми повинні усвідомлювати, що легко не буде, ми вже платимо ціну за цей напрямок нашої політики", – заявив Арестович.

Раніше голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Україна більше не проводитиме переговори щодо Донбасу в Мінську, оскільки Білорусь перебуває у сфері впливу Російської Федерації.

Крім того, Кравчук терміново звернувся до спецпредставниці ОБСЄ.

Нагадаємо, за останні два дні на Донбасі загинули четверо українських захисників.

Президент Володимир Зеленський цього тижня планує відвідати Донбас. Візит відбудеться на тлі загострення ситуації в зоні проведення операції Об'єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: