Президент України Володимир Зеленський передав Міністерству оборони літак Ан-148-100В і вертоліт Мі-8МТВ-1, які перебувають на балансі Державного управління справами.

Відповідний указ №154/2021 опублікували 10 квітня на сайті Офісу президента. Переданням техніки займеться Кабінет міністрів.

“Погодитися з пропозицією Міністерства оборони України та Державного управління справами про передачу літака Ан-148-100В (заводський номер 01-09) і вертольота Мі-8МТВ-1 (заводський номер 804М01), що перебувають в управлінні Державного управління справами, до сфери управління Міністерства оборони України”, – йдеться в документі.

Також Зеленський доручив Кабміну забезпечити передачу техніки від одного відомства до іншого.

Зазначимо, що в Україні побудують три нових транспортних близькомагістральних літаки Ан-178. Міністерство оборони і ДП «Антонов» готуються до підписання контракту в рамках оборонного замовлення на наступний рік.

26 листопада головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що у 2021 році Україна купить пʼять турецьких ударних дронів Bayraktar з новими характеристиками. ЗСУ з 2019 року мають на озброєнні 6 безпілотників Bayraktar TB2 з ракетами MAM-L турецької Roketsan.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.