fbpx

Як тільки Галина Іванівна з чоловіком з городу прийшла, сестра тут же на порозі. – І для чого вам на старість літ так важко працювати? Невже так важливо кожного року до Єгипту літати? Краще б ці гроші дітям віддали. Он Оксанці б допомогли з іпотекою. Я, наприклад, на морі ніколи не була і не хочу. Я сина на ноги поставила, а мала б гроші, то і досі допомагала б. Не то що ви, все в себе та в себе

Як тільки Галина Іванівна з чоловіком з городу прийшла, сестра тут же на порозі. – І для чого вам на старість літ так важко працювати? Невже так важливо кожного року до Єгипту літати? Краще б ці гроші дітям віддали. Он Оксанці б допомогли з іпотекою. Я, наприклад, на морі ніколи не була і не хочу. Я сина на ноги поставила, а мала б гроші, то і досі допомагала б. Не то що ви, все в себе та в себе.

***

Є у мене родичі – чоловік з дружиною, пенсіонери. Живуть в своєму будинку, побудували теплиці і вирощують цілий рік овочі. Урожай здають перекупникам, вже постійні партнери у них є.

Праця не з легких, в холодну пору припадає по 2-3 рази вночі вставати, топити грубку в теплиці. Та й цілодобово роботи вистачає. Встають рано, лягають пізно. Але і дохід непоганий, до пенсій гарна підмога.

При цьому Галина Іванівна завжди добре виглядає, манікюр, педикюр, зачіска, фігура підтягнута (завжди на дієті). У обох хороший одяг, не будь що. У них двоє дітей, у яких давно свої сім’ї.

Син брав іпотеку, вже виплатив, дочка взяла, виплачує. Дітям вони не допомагають, все витрачають на себе, дах перекрили, паркан новий поставили, двір облагородили. 2 рази в рік їздять відпочивати, де тільки не були.

Подарунки дітям і внукам на свята дарують завжди хороші, якщо ті приходять в гості – завжди раді. Діти матеріальної допомоги і не просять, не привчені.

Є у Галини Іванівни двоюрідна сестра Анна, молодша років на 5, теж пенсіонерка, теж в своєму будинку живе одна, але навіть петрушки не садить, не хоче, не любить, пенсія мінімалка, весь час просить гроші у сина, у якого своя сім’я.

Зате любить ходити до них у гості і вчити жити. Те каже, ось навіщо ви в Єгипет літали відпочивати? Краще б доньці допомогли іпотеку виплатити, ось я ніде ніколи не була, і нічого.

Навіщо ремонт капітальний затіяли? Це ж скільки грошей треба? Краще б синові віддали, у нього дочка – студентка. А машину навіщо таку дорогущу купили? Стара теж хороша була, їздила і добре.

Ось я б синові гроші віддала, якщо б у мене були. Вони Анні відповідають, що дітей вивчили, одружили, заміж віддали і вистачить, далі нехай самі справляються.

Але Анна не вгамовується, іншу пісню заводить: “Навіщо ви взагалі працюєте? Жили б спокійно на пенсію. Не морочилися, не працювали. Ось я живу, відпочиваю і горя не знаю. Якщо що мені син допоможе. Я його для того і на світ привела. А ви просто жадібні, тому і працюєте, у вас вже гроші нікуди складати”.

До слова сказати, син у неї вчився в інституті вже в зрілому віці, а після школи відразу працювати пішов, щоб матері допомагати, яка все життя вдома просиділа за аліменти на сина.

Після кожного такого відвідування Галина Іванівна себе погано почуває. Дочка їй каже, щоб взагалі сестру на поріг не пускала, здоров’я берегла.

Хіба ні? Що скажете?

Фото ілюстративне, з вільних джерел

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page