ЗВТ, енергетика і літакобудування: Зеленський і Ердоган обговорили економічну співпрацю

ЗВТ, енергетика і літакобудування: Зеленський і Ердоган обговорили економічну співпрацю

Укрінформ
Підписання Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною допоможе суттєво наростити обсяги торгівлі між країнами.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказав Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту у Турецьку Республіку.

"Традиційно значну увагу ми приділили нашим торговельно-економічним відносинам, важливе значення для них має подальша лібералізація двосторонньої торгівлі. Суттєво наростити її обсяги може підписання угоди про вільну торгівлю. Ми розуміємо, що це відповідальний крок і він має бути зроблений відповідно до національних інтересів кожної із сторін. Тому ми домовились з паном Президентом про те, що відповідні установи наших країн проведуть предметний аудит усіх спірних моментів та знайдуть взаємний компроміс, який відкриє шлях до підписання цього важливого документа", - заявив Зеленський.

Також Зеленський поінформував про перспективні напрямки для турецьких інвестицій в Україні.

"Перш за все це можливості, які надає велика приватизація, зокрема, в частині морських портів. Крім цього, нещодавно наш уряд затвердив перелік пріоритетних інвестиційних проєктів до 2023 року, серед яких масштабні проєкти у галузях інфраструктури, транспорту, будівництва аеропортів та доріг", - сказав глава держави.

Окрім цього, Президент України розповів, що разом з Президентом Туреччини обговорили співпрацю в енергетичній сфері.

"Значні перспективи має співробітництво у сфері оборонної промисловості. Ми обговорили також співпрацю у сфері літакобудування. Наша мета - реалізація конкретних проєктів, створення спільних підприємств, обмін досвідом та технологіями", - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Україна й Туреччина обговорили протидію викликам у Чорноморському регіоні - Зеленський

Також він підкреслив, що вітає підписання міжурядової угоди про співпрацю у сфері житлового будівництва. «Це дає можливість побудови 500 квартир для кримськотатарського народу та інших внутрішньо переміщених осіб. І це важливий проєкт, який ще більше зближує наш народ, - зазначив глава Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 10 квітня перебуває з робочим візитом у Туреччині.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-