fbpx
Сьогодні
21:56 10 Кві 2021

Зеленський заявив, що Україна домовляється із Туреччиною про зону вільної торгівлі

Фото Reuters

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ та Анкара працюють над підписанням угоди про зону вільної торгівлі.

Про це він заявив на брифінгу після зустрічі із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє Укрінформ.

За словами Зеленського, підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною допоможе суттєво наростити обсяги торгівлі між країнами.

"Традиційно значну увагу ми приділили нашим торговельно-економічним відносинам, важливе значення для них має подальша лібералізація двосторонньої торгівлі. Суттєво наростити її обсяги може підписання угоди про вільну торгівлю. Ми розуміємо, що це відповідальний крок і він має бути зроблений відповідно до національних інтересів кожної із сторін. Тому ми домовились з паном президентом про те, що відповідні установи наших країн проведуть предметний аудит усіх спірних моментів та знайдуть взаємний компроміс, який відкриє шлях до підписання цього важливого документа", – сказав Зеленський.

Він додав, що значні перспективи має співробітництво у сфері оборонної промисловості.

"Ми обговорили також співпрацю у сфері літакобудування. Наша мета – реалізація проєктів, створення спільних підприємств, обмін досвідом та технологіями", – зазначив Зеленський.

Раніше Зеленський провів зустріч із Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський в суботу прибув до Туреччини, аби зустрітися з президентом Таїпом Ердоганом, взяти участь у дев'ятому засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною й підписати низку договорів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: