Мальта платитиме туристам по 200 євро для відновлення туризму на тлі пандемії

Мальта платитиме туристам по 200 євро для відновлення туризму на тлі пандемії

Туристична індустрія становить понад 27% економіки Мальти

Мальта платитиме туристам по 200 євро для відновлення туризму на тлі пандемії
фото Pixaby

З метою відродити свою туристичну галузь і випередити конкурентів, Мальта буде пропонувати іноземним відвідувачам оплату до 200 євро кожному, якщо вони залишаться на середземноморському острові цього літа не менше ніж на три дні, пише Reuters.

Про цю схему оголосив міністр туризму Клейтон Бартоло, з урахуванням того, що більшість коронавірусних обмежень, як очікується, буде знято до 1 червня.

Туристична індустрія становить понад 27% економіки Мальти, але цей сектор найбільше постраждав від пандемії COVID-19.

У 2019 країну відвідало понад 2,7 млн іноземних туристів, але в умовах пандемії цифри впали більш ніж на 80%.

Бартоло сказав, що туристи, що бронюють проживання в п'ятизірковому готелі, отримають від Управління по туризму Мальти 100 євро, а ще 100 євро додасть готель.

За аналогічною схемою ті, хто вибере чотиризірковий готель, отримають в цілому 150 євро, а ті, хто бронює тризірковий готель, отримають 100 євро.

Влада сподівається, що острів цього літа відвідають близько 35 000 чоловік.

На Мальті найвищий рівень вакцинації в Євросоюзі, принаймні одну дозу вже отримали 42% дорослих.

У країні різко скоротилася кількість нових випадків COVID-19,  уряд настійно закликає ЄС ввести паспорти вакцинації для полегшення поїздок.

Між тим ВООЗ вважає, що вводити «паспорти вакцинації» поки що не на часі, оскільки вакцинована людина все одно може розповсюджувати вірус.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло