07:36 11.04.2021

Міністр оборони Німеччини закликала Москву пояснити мету переміщення військ на кордоні з Україною

2 хв читати
Міністр оборони Німеччини закликала Москву пояснити мету переміщення військ на кордоні з Україною

Глава міністерства оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що Росія повинна оприлюднити причини переміщення своїх військ у районі російсько-українського кордону.

"Якби Росії нічого було приховувати, вона могла б легко пояснити, які війська, куди і з якою метою перекидаються", - написала вона в Twitter.

Напередодні держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Великої Британії Домініком Раабом. Як повідомив американський держдепартамент, сторони "підтвердили свою підтримку України перед обличчям російських провокацій".

"Вони наголосили на необхідності негайного припинення Москвою військового нарощування і підбурювальної риторики".

Раніше Блінкен у телефонних бесідах з главою МЗС Франції Жан-Івом Ле Дріаном і главою МЗС ФРН Гайко Маасом обговорив необхідність припинення "односторонніх провокацій" на сході України, які на думку Заходу, виходять від Росії.

"Держсекретар Ентоні Блінкен поговорив із французьким міністром закордонних справ Жан-Івом Ле Дріаном. (...) Вони обговорили необхідність того, щоб Росія поклала кінець небезпечній і безвідповідальній риториці, нарощуванню військової потужності в окупованому Криму та вздовж кордонів України, а також одностороннім російським провокаціям уздовж лінії контакту на сході України", - інформував Держдеп США.

За його даними, також відбулася аналогічна телефонна розмова Блінкена з Маасом. Лідери обговорили "важливість підтримки України проти односторонніх провокацій Росії уздовж лінії контакту в східній Україні, окупованому Криму та вздовж кордонів України".

За повідомленням агентства Bloomberg, яке посилалося на інформовані джерела, Блінкен має намір наступного тижня відвідати Брюссель і обговорити з офіційними особами НАТО зростаючу стурбованість пересуваннями російських військ поблизу кордону.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі раніше також заявила, що Росія зараз зосередила на кордоні з Україною більше військ, ніж коли б то не було з 2014 року, і це турбує Вашингтон.

Вона зазначила, що Вашингтон обговорює зростання напруженості в регіоні, зокрема, з партнерами з НАТО. Водночас Дженніфер Псакі сказала, що у неї немає в розпорядженні деталей взаємодії Вашингтона і Москви стосовно цієї проблеми.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА