Forbes назвав наймолодших мільярдерів світу (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes назвав наймолодших мільярдерів світу (фото)

Особисті фінанси
27812
Наймолодшим мільярдером 2021 року за версією Forbes став 18-річний Кевін Девід Леманн. Його статки оцінюються в $3,3 млрд.
Леманн посів першу сходинку в цьому рейтингу після того, як офіційно успадкував 50% акцій свого батька в німецькій мережі аптек Drogerie Markt. Його батько, Гюнтер Леманн, передав синові частку, коли йому було 14 років, але той не міг нею розпоряджатися до 18-річчя.
Торік наймолодшим мільярдером була молодша представниця сімейства Кардашьян-Дженнер Кайлі Дженнер. Однак влітку 2020 року, вже після публікації рейтингу, Forbes перерахував оцінку її статків з урахуванням нової інформації і позбавив її статусу мільярдера. У цьому році вона не увійшла до спису.
Наймолодшим self-made мільярдером в рейтингу Forbes став 26-річний творець і керівник компанії-розробника лідарів для безпілотних автомобілів Luminar Остін Расселл.
Forbes назвав наймолодших мільярдерів світу (фото)
Він заснував цей стартап в 17 років, а минулого року акції компанії розмістили на Nasdaq за допомогою злиття з SPAC-компанією (special purpose acquisition company – публічна компанія, яка створюється спеціально для виведення на біржу іншої непублічної компанії. – Forbes). Після виходу на біржу оцінка компанії перевищила $3 млрд.
Джон Коллісон, 29 років. Капітал: $3,2 млрд. Місце в рейтингу Forbes: 616. Джерело статків: Stripe. Країна: Ірландія.
Forbes назвав наймолодших мільярдерів світу (фото)
Засновник і президент платіжної системи Stripe Джон Коллісон – єдиний мільярдер до 30 років, чиї статки зросли за рік, та ще й на 52,4%. Компанію Spripe Джон і його брат Патрік (йому вже більше 30 років) заснували в 2010 році. Програмуванням Коллісон захоплювалися з дитинства і навіть влаштовували змагання, щоб відточити навички. У вересні 2018 року Stripe оголосила про раунд фінансування в розмірі $245 млн за оцінкою $20,25 млрд. Штаб-квартира компанії розташована в Сан-Франциско.
Густав Магнар Вітзе, 26 років. Капітал: $2,3 млрд. Місце в рейтингу Forbes: 908. Джерело статків: виробництво риби. Країна: Норвегія.
Forbes назвав наймолодших мільярдерів світу (фото)
Молодий норвезький мільярдер Густав Магнар Вітзе володіє приблизно половиною компанії батька Salmar ASA – одного з найбільших виробників лосося в світі. Частку 47% батько Густав Вітзе подарував синові в 2013 році. Вітзе-старший і надалі управляє компанією, в той час як Густав Магнар набиває руку в бізнесі, інвестуючи в нерухомість і технологічні стартапи. У 2020 році пакет акцій компанії Вітзе-молодшого подешевшав на 23,3%, і статки 26-річного мільярдера знизилися на $700 млн.

Кращі кредитні картки для зберігання грошей 💰

Жонатан Квок, 28 років. Капітал: $2 млрд. Місце в рейтингу Forbes: 1063. Джерело статків: нерухомість. Країна: Гонконг (спеціальний адміністративний район)
Джонатан Квок – молодший син покійного Уолтера Квока, колишнього голови правління найбільшого в Гонконзі забудовника Sun Hung Kai Properties. Уолтер покинув цей пост в 2008 році після корпоративного конфлікту зі своїми братами. Після його смерті в 2018 році синам Джонатану і Джеффрі відійшла компанія Empire Group Holdings, яку батько створив після того, як пішов з Sun Hung Kai Properties.
Еван Шпігель, 29 років. Капітал: $1,9 млрд. Місце в рейтингу Forbes: 1135. Джерело статків: Snapchat. Країна: США.
Forbes назвав наймолодших мільярдерів світу (фото)
Олександра Андресен, 23 роки. Капітал: $1,1 млрд. Місце в рейтингу Forbes: 1851. Джерело статків: інвестиції. Країна: Норвегія.

Олександра Андресен
Олександра і її старша сестра Катаріна – спадкоємиці засновника інвесткомпанії Ferd Йохана Андресена. Дівчата увійшли до глобального списку мільярдерів після того, як батько передав їм по 42% в компанії. Компанією як і раніше управляє Андресен-старший, що зберіг в ній 70% голосів завдяки системі акцій двох класів. У 2020-му пакет акцій Олександри в Ferd подешевшав на 21,4%, і її статки знизилися на $300 млн. Олександра – триразовий чемпіон Норвегії з юнацької верхової їзди.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас