fbpx
Сьогодні
12:54 11 Кві 2021

Після зустрічі із Зеленським Ердоган зробив заяву щодо збільшення російської агресії щодо України

Фото: ОПУ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що виступає проти наростання напруги у Чорноморському регіоні, та підтвердив підтримку Туреччиною територіальної цілісності й суверенітету України та ініціативи "Кримської платформи".

Як повідомляє пресслужба президента Туреччини, про це він заявив на спільній з Володимиром Зеленським пресконференції після зустрічей, передає "Європейська правда".

"Наша першочергова мета – щоб Чорне море залишалося морем миру, спокою і співпраці. Ми не хочемо наростання напруги у нашому регіоні під будь-яким приводом. У цьому контексті я обмінявся думками з моїм другом (Володимиром Зеленським) з приводу поточної ситуації на сході України. Ми віримо, що нинішню кризу можливо вирішити у мирний дипломатичний спосіб на основі принципів територіальної цілісності України та міжнародного права", – заявив Ердоган.

Він сказав, що Туреччина готова надати будь-яку підтримку для того, щоб знизити напругу, що почала наростати останнім часом, продовжити підтримання "режиму тиші" і врегулювання конфлікту через діалог на основі Мінських домовленостей, додавши, що Туреччина послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та не визнає анексію Криму.

Ердоган наголосив, що Туреччина підтримує "Кримську платформу" та додав, що країна вважає своїм обов'язком покращити становище кримських татар, які вимушені були покинути батьківщину.

Володимир Зеленський зазначив, що бачення Києва та Анкари у питаннях викликів у Чорноморському регіоні збігаються – "як щодо самих загроз, так і щодо шляхів належного реагування на ці загрози".

Раніше Зеленський провів зустріч із Президентом Турецької Республіки Реджепом Таїпом Ердоганом.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський в суботу прибув до Туреччини, аби зустрітися з президентом Таїпом Ердоганом, взяти участь у дев'ятому засіданні Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною й підписати низку договорів.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: