Україна і Туреччина підписали угоду про створення житла для кримських татар

Україна і Туреччина підписали угоду про створення житла для кримських татар
Це рішення прийняли після зустрічі зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом. Вже цього року розпочнуться роботи.

Про це повідомили в Офісі президента.

Угоду підписали міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков та міністр навколишнього середовища і містобудування Туреччини Мурат Курум.

Згідно з нею, надаватиметься допомога урядом Туреччини шляхом будівництва житла для представників кримськотатарського народу, які змушені були покинути Крим через російську окупацію, а також інших пільгових категорій українців.

У планах — будівництво 500 квартир, з яких 200 в Миколаєві, 200 в Херсоні й 100 в Києві.

Як повідомив президент Володимир Зеленський після зустрічі зі своїм турецьким колегою Реджепом Тайїпом Ердоганом, будівництво почнеться вже в поточному році.

Туреччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України та готова долучитися до Кримської платформи. Це важливий сигнал, що дії Росії – виклик і для країн Чорноморського регіону, - написав він у Фейсбуці.

Читайте також
Зеленський призначив нових послів України в чотирьох країнах Зеленський призначив нових послів України в чотирьох країнах
Попередніх послів у цих країнах звільнили в рамках планової ротації. Вона відбувається раз на 4 роки.
Зеленський повідомив, що до кінця 2023 року Україна отримає свій власний корвет Зеленський повідомив, що до кінця 2023 року Україна отримає свій власний корвет
Військо-морські сили України можуть отримати нове судно упродовж найближчих 4 років. Зокрема, будівництво корвета планують закінчити до кінця 2023 року.
Путін шантажував Туреччину через підтримку України Путін шантажував Туреччину через підтримку України
Президент Туреччини сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України.
Loading...
Load next