Народні вірування і забобони зародилися ще в дохристиянські часи на території України.

Це були деякі правила, сформовані на основі спостережень. Вони регулювали відносини між людьми і з навколишнім світом. Тоді людям були притаманні свої вірування, коли християнство прийшло на наші землі, які формувалися на основі спостережень. Тому багато і пояснювалося втручання духів і потойбічних сил, так як людина не могла зрозуміти багато явищ.

Зараз ми обговоримо частину з забобонів і народних вірувань. Перше - чорна кішка перебігла дорогу. Якщо це сталося, то обов'язково має трапитися нещастя. Адже за цим віруванням закріплений образ відьми з чорним котом, супроводжуючим її.

Народні вірування і забобони, скріншот: Youtube
Народні вірування і забобони, скріншот: Youtube

Далі слід вірування-посидіти перед дорогою. Його проводили напередодні довгої подорожі. Людина повинна сісти перед виходом з дому і провести хвилину в тиші. Це повинно було вберегти його від чогось поганого.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Третина - увечері не можна виносити сміття з дому, або ж щось позичати. Адже передбачається, що людина не захищена у вечірній час, тому може бути схильний до впливу нечистої сили.

Чи не свистіти в будинку, бо таким чином можна покликати нечистоту або ж позбавити сім'ю від грошей. Четверте народне вірування існує, адже в легендах і переказах свист супроводжує негативних міфологічних героїв.

Народні вірування і забобони, скріншот: Youtube
Народні вірування і забобони, скріншот: Youtube

Також багатьом відомо і те, що не можна передавати речі через поріг. Це п'ятий випадок, предки вважали, що поріг виступає кордоном між реальним і потойбічним світом. Раніше могли людей ховати під порогом, за дуже давньою традицією. І в основному це були маленькі діти.

Слід подивитися в дзеркало, якщо щось забув. Це шосте вірування, яке існує, так як дзеркало виступає своєрідним порталом між світами. Тому така дія потрібно робити, щоб уберегти будинок від чогось поганого за відсутності господаря.

Сьома вірування теж полягає навколо дзеркал, але розбитих - в них не можна дивитися. Інакше людини будуть переслідувати негаразди протягом 7 років.

Наступний народне вірування говорить - слід поплювати через плече, щоб не наврочити. Подібна дія виконувалося, щоб відвернути щось погане. Адже слина виконує захисну функцію, маючи властивості води.

Народні вірування і забобони, скріншот: Youtube
Народні вірування і забобони, скріншот: Youtube

Якщо вступив в послід, значить наблизив появу грошей. Це дев'яте вірування, яке має дві концепції. Перша з них пов'язана з лівою ногою - людина мала багато грошей, зароблених нечесним шляхом. Друга - з правою ногою - з того світу подають знаки.

Нагадаємо, віник принесе мир і благополуччя в ваш будинок: головні прикмети та повір'я

Як повідомляв "Знай.ua", вчений і священик повідали про Ісуса і екстрасенсів: "Хтось наврочив"

Знай.ua писав, які предмети не можна викидати з дому: принесе нещастя і бідність