Не підтримав людей від ОПЗЖ та “Слуги народу”: Рябошапка розповів про своє звільнення (ВІДЕО)

Новини 11 Квітня, 2021 838
Нардеп від "Слуги народу" відбував термін за зґвалтування, - Рябошапка

Нардеп від "Слуги народу" відбував термін за зґвалтування, - Рябошапка

Народні депутати від партії “Слуга народу” та “ОПЗЖ” хотіли отримати власних прокурорів і намагалися домовитися щодо атестації.

Як пише “Четверта студія”, про це в ефірі “Прямого” у “Щасливому інтерв’ю” заявив генеральний прокурор України у 2019-2020 роках Руслан Рябошапка.

– Коли ви були очільником Офісу генпрокурора, чи були у вас якісь пропозиції зустрітися у когось вдома, у маєтку в Козині, переговорити, “перетерти” щось?

“Ні, таких пропозицій десь зустрітися з кимось із олігархів чи кимось із впливових людей не було. Так, приходили народні депутати, просили за своїх прокурорів. Це було особливо часто”, – зауважив Рябошапка.

– “За своїх прокурорів” – це як? Приходить нардеп, і що таке “свій прокурор”?

Ексгенпрокурор пояснив, що його часто просили підтримати певних осіб піл атестації.

“Там у тебе відбувається атестація, от можеш підтримати мого брата”, умовно кажучи. Кажу: “Не можу. Там комісія є. Три особи від громадських експертів, три – від наших прокурорів. Не можу їм всім сказати, що підтримайте цього”, – зазначив колишній генпрокурор.

“По-перше, мене не послухають. А по-друге, яка буде довіра до цього процесу? Один раз ти когось підтримаєш – і це просто блискавично розійдеться в юридичному середовищі. Вже не буде жодної довіри. Тому жодних таких людей я не підтримав”, – заявив Руслан Рябошапка.

– А які фракції до вас зверталися?

“ОПЗЖ. Всі зверталися, і “слуги народу” зверталися. І потім вони голосували за мою відставку: “ти ж не підтримав мого чоловіка” чи “ти ж не підтримав мого брата”, – розповів Рябошапка.

“Підходив до мене один з них, з цих депутатів, каже: “Бачиш. Я тебе просив, підтримай мого брата, а ти його звільнив. А тепер ми тебе звільнимо”, – додав колишній генеральний прокурор.

Більше дивіться у повній версії інтерв’ю:

 

Коментарі

Позначки: ,