$ 38.08 € 41.49 zł 9.64
+6° Київ +2° Варшава +20° Вашингтон

Росія виключила можливість початку війни з Україною

UA.NEWS 11 Квітня 2021 14:53
Росія виключила можливість початку війни з Україною

У Кремлі не розглядають можливості війни з Україною, незважаючи на загострення на Донбасі і стягування військ до кордонів. У Путіна не сприймають такого варіанту.

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає «РІА Новини».

«Звичайно, ніхто не збирається рухатися до війни, і ніхто взагалі не сприймає якусь можливість такої війни», - сказав Пєсков.

Він також додав, що «ніхто не сприймає можливість громадянської війни в Україні», і Москва не буде байдужою до долі російськомовних на Донбасі.

«Росія ніколи не була учасницею цього конфлікту. Але Росія завжди говорила, що вона не залишиться байдужою до долі російськомовних, які живуть на південному сході країни», - додав прес-секретар Кремля.

Раніше МЗС Франції звернулося до Росії, щоб та роз'яснила через ОБСЄ мета концентрації військ на кордоні України.

Командувач сухопутних військ США в Європі в 2014-2017 роках генерал-лейтенант Бен Ходжес назвав головну мету російських маневрів і стягування військ до кордонів з Україною. Експерт вважає, що Кремль хоче отримати повний контроль над Чорним морем.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив проти наростання напруги в Чорноморському регіоні і підтвердив підтримку Туреччиною територіальної цілісності і суверенітету України, а також ініціативи «Кримської платформи». Країна готова надати підтримку для врегулювання загострення на кордоні нашої держави.