Novus продав свої магазини в окупованому Криму

Novus продав свої магазини в окупованому Криму

Новим власником магазинів став російський бізнесмен В’ячеслав Ташкінов

Novus продав свої магазини в окупованому Криму
Фото: novus.ua

Литовська мережа супермаркетів Novus припинила роботу в окупованому Криму, продавши свої магазини в Севастополі. Новий власник вже розпочав ребрендинг супермаркетів. Про це повідомляє Крим.Реалії.

За даними видання, новим власником магазинів став російський бізнесмен В’ячеслав Ташкінов. Він уже володіє мережею супермаркетів «Яблуко», яка працює в багатьох містах окупованого Криму. «Яблуком» володіє ТОВ «Делішез», яке на 100% належить бізнесменові. Крім цього, він є генеральним директором компанії. Зараз магазини, що належали литовській мережі, працюють у Криму під брендом «Фреш маркет».

За інформацією Крим.Реалії, власники Novus Ігор Беззуб і Раймондас Туменас почали розпродувати кримські активи ще 2018 року. Остаточно процес був завершений кілька місяців тому. Все це відбувалося на тлі прокурорської перевірки, яку ініціювало Міністерство закордонних справ Литви у 2019 році. Вона тривала кілька місяців, проте влітку 2019 справу було закрито.

Як пояснила литовська Генпрокуратура, вони так і не змогли встановити фактичних доказів того, що робота литовських компаній на Кримському півострові порушує санкції Європейського Союзу. Чи вплинула ця перевірка на рішення власників Novus щодо продажу активів у Криму журналістам Крим.Реалії встановити не вдалося.

Нагадаємо: у жовтні 2020 року Антимонопольний комітет дозволив Novus придбати мережу Billa. Згодом операційний директор Novus Олексій Панасенко заявив, що до кінця листопада 2021 року всі супермаркети Billa повинні почати працювати під брендом Novus.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло