Україна створює національну систему переходу на стандарти НАТО - Шмигаль

Запуск системи дозволить прискорити шлях до членства в Альянсі
Важливо
Україна створює національну систему переходу на стандарти НАТО - Шмигаль
НАТО Фото: Сторінка Альянсу у Фейсбуці
11 Квітня 2021, 17:54
читать на русском

Україна створює національну систему переходу на стандарти НАТО. Її запуск дасть Україні змогу прискорити свій шлях до повноправного членства в Альянсі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, запуск такої системи презентувала віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Україна твердо й непорушно тримає курс на приєднання до Альянсу. Адже як зазначив президент України, НАТО — це єдиний шлях до завершення війни на сході України, - зазначив Шмигаль.

Читайте також

Він нагадав, що Україна запровадила вже 292 стандарти та керівні документи НАТО, або ж 19% угод зі стандартизації. Причому третину з них впроваджено за останні півтора року.


У лютому в Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО.

6 квітня український президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) в телефонній розмові з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом заявив, що шлях до завершення війни на Сході України залежить від вступу до Північноатлантичного альянсу.

Міністр оборони України Андрій Таран заявив, що головним елементом продовження шляху України до членства в Північноатлантичному Альянсі є отримання Плану дій щодо членства в НАТО цього року.

1