Україна запровадила вже 19% угод зі стандартизації НАТО - Шмигаль

Україна запровадила вже 19% угод зі стандартизації НАТО - Шмигаль

Укрінформ
Україна твердо й непорушно тримає курс на приєднання до НАТО.

Як передає Укрінформ, про це наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму дописі у Фейсбуці.

"Україна створює національну систему переходу на стандарти НАТО. Запуск такої системи цього тижня презентувала віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина. Україна твердо й непорушно тримає курс на приєднання до Альянсу. Адже як зазначив Президент України, НАТО — це єдиний шлях до завершення війни на сході України", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр нагадав, що згідно з дослідженням центру «Нова Європа», Україна запровадила вже 292 стандарти та керівні документи НАТО, або ж 19% угод зі стандартизації. "Причому третину з них впроваджено за останні півтора року. Запуск національної системи переходу на стандарти НАТО дасть Україні змогу прискорити свій шлях до повноправного членства в Альянсі", - переконаний очільник уряду.

Читайте також: МЗС: «Люблінський трикутник» має наблизити інтеграцію до ЄС та НАТО

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на презентації дослідження центру «Нова Європа» на тему: «Україна і стандарти НАТО. Що зроблено за президентства Зеленського?» відзначила, що за останні півтора року Україна суттєво пришвидшила роботу із впровадження стандартів, принципів і політик НАТО, а також працює над розбудовою системи національної стійкості.

Україна станом на 1 січня 2021 року впровадила 292 стандарти і документи НАТО, що становить 19 відсотків і загалом відповідає рівню країн, які нещодавно стали членами Альянсу.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-