fbpx

Одарка заповіт оформила на свого молодшого сина. Всі сестри і брати знали про це і були з цим згодні. Але раптом до матері почала часто приїжджати старша сестра зі своїм чоловіком. Ольга наполягала на тому, щоб Сергій зі своєю дружиною і донькою знайшли собі інше житло. Мовляв, матері спокій потрібен, а у вас маленька дитина і мама нормально не відпочиває ніколи. Загалом, домоглася Ольга, щоб Сергій зі своєю сім’єю поїхав жити в гуртожиток

У нас по сусідству жила велика і дружна сім’я. У сім’ї було шестеро дітей. Наймолодшим був Сергій. Його тітка Одарка народила, коли їй вже було 45 років.

Жили вони дуже добре. А потім несподівано не стало батька сімейства – дядька Івана. Сергію тоді всього шість років було. Тітка Одарка дуже любила свого наймолодшого сина. Всі інші діти вже одружилися, у всіх вже було своє житло. А батьківський будинок повинен був Сергію дістатися. Так хотіла тітка Одарка і її діти про це знали. Тітка Одарка навіть заповіт оформила на свого молодшого сина. Всі сестри і брати знали про це і були з цим згодні. Ніхто заповіт матері оспорювати не збирався.

Потім Сергій відслужив в армії і одружився. Через рік у Сергія народилася дочка. Дівчинку назвали Настусею. Тітка Одарка свою внучку просто обожнювала – дівчинка була дуже красивою і дуже розумною. А ще вона була дуже схожа на свою бабусю. Бабуся з великою радістю проводила час зі своєю улюбленою онукою.

Одного разу тітка Одарка поїхала в гості до своєї старшої дочки і там сильно захворіла. Вона довго лежала в лікарні і тільки через три місяці змогла повернутися додому. Після хвороби вона постійно була дуже сумна, часто плакала. Сергій і його дружина думали, що це просто наслідки хвороби.

Дуже часто раптом до матері стала приїжджати старша сестра зі своїм чоловіком. Ольга почала наполягати на тому, щоб Сергій зі своєю дружиною і донькою знайшли собі інше житло. Мовляв, матері спокій потрібен, а у вас маленька дитина і мати нормально не відпочиває ніколи. Загалом, домоглася Ольга, щоб Сергій зі своєю сім’єю поїхав жити в гуртожиток.

Але Сергій і його дружина продовжували приходити і допомагали тітці Одарці, чим могли: і прибирали в будинку, і їсти варили, і на городі все робили, і за домашніми тваринами доглядали. Особливо раділа тітка Одарка, коли до неї Сергій з онукою приходив. Настусі тоді вже майже три рочки було.

Коли Одарка ще раз злягла приїхала старша сестра і вигнала Сергія з дому. Сказала, що вона сама буде доглядати за своєю матір’ю. Тітка Одарка дуже просила привести до неї Настуню, але старша дочка їй відмовила: мовляв дитина шуміти буде, а тітці Одарці спокій потрібен.

Перед тим, як піти в кращий світ, Одарка попросила вибачення у Сергія і його дружини. Вони навіть і припустити не могли, за що ж вона просить у них прощення.

Все стало зрозуміло відразу ж після того, як не стало матері. Прямо на поминках старша сестра повідомила Сергію, що мати написала дарчу і подарувала їй будинок, який повинен був дістатися Сергію і його сім’ї. Цю дарчу тітка Одарка написала, коли перший раз лежала в лікарні, коли лікувалася в місті. Просто Ольга скористалася хворобою матері, щоб домогтися свого. Загалом, Сергій з дружиною і дочкою так і залишилися жити в гуртожитку.

Сергія не стало дуже рано – йому було всього 32 роки. Його дружина більше так заміж і не вийшла. Разом зі своєю матір’ю вона виростила Настуню. Вона виросла чудовою дівчиною. Після школи вона закінчила університет, влаштувалася на роботу. Потім вона зустріла гарного хлопця і вийшла за нього заміж. Нещодавно Настя стала мамою чарівних близнят. Живуть вони разом з чоловіком просто чудово. Потихеньку виплачують кредит за квартиру.

А як же склалося життя Ольги, яка залишила брата і його сім’ю без житла? А погано склалося її життя. Чоловіка незабаром не стало. А потім, і сина… Сина, якому вона хотіла залишити будинок, який отримала таким нечесним шляхом. Живе вона тепер одна в цьому великому будинку.

Родичі більше не хочуть з нею спілкуватися, сусіди – теж. Після того, що вона зробила, ніхто не хоче навіть дивитися в її сторону. І живе вона тепер дуже самотньо.

Ось так склалася життя людини, яка заволоділа чужим спадком. Чуже добро ще нікого не зробило щасливим.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

You cannot copy content of this page