З початку року на сході України загинули 26 українських військових - Мендель

З початку року на сході України загинули 26 українських військових - Мендель

Укрінформ
Від липня 2020-го за пів року дії домовленостей щодо припинення вогню на лінії фронту загинули п'ять українців, але вже починаючи з цього року Україна втратила 26 своїх захисників.

Про це у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом" заявила прессекретарка Президента Юлія Мендель, передає Укрінформ.

Вона акцентувала, що Україна не планує наступ на окуповані території Донбасу.

"Але інша справа — це Росія. Весь світ сьогодні говорить про скупчення російських військ біля українського кордону. Уздовж східного кордону вже сконцентровано 40 тис. російських військових, стільки ж в окупованому Криму. А тепер питання: чи може Росія наступати? Так, і ми це бачили 2014 року. Але оцінювати ситуацію потрібно тверезо, піддаватися паніці та посилювати становище — це така ж дурість, як недооцінювати реальність загрози", — сказала прессекретарка Президента.

Читайте також: Пєсков заявляє, що переміщення російських військ - це «особиста справа» Кремля

Мендель нагадала, що в липні 2020 року було досягнуто нових домовленостей дотримання режиму повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі. Однак цієї зими відновилися активні обстріли.

"За пів року, які дотримувалися режим тиші, було всього п'ять загиблих з нашого боку. А вже цього року, за трохи понад трьох місяців загинули 26 українських військових. Ця сумна статистика показує, що нехай хоч крихкий, але все ж баланс був порушений", — сказала вона.

Читайте також: Зеленський відвідав передову і вшанував пам’ять загиблих військових

Мендель підкреслила, що стійке переконання команди Президента — "до миру повинні вести тільки перемовини".

"Саме тому ми добиваємося перемовин Нормандського формату і будемо рухатися до миру усіма можливими дипломатичними способами", — резюмувала вона.

Читайте також: Блінкен попередив Росію про наслідки агресивних дій щодо України

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході й на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти нашої держави.

6 квітня також стало відомо, що окрім стягування військ до українського кордону Росія почала контрольну перевірку боєготовності армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-