Компанії

Apple вдалося врегулювати позов на $5 млрд

1

Три роки тому Національна корпорація споживачів і користувачів Чилі подала колективний позов проти компанії Apple, звинувативши її в навмисному уповільненні роботи смартфонів iPhone. Позивач вимагав стягнути з Apple 5 мільярдів доларів У позові було сказано, що виробник запрограмував в смартфонах обмежений термін служби, щоб змусити користувачів замінювати їх раніше, ніж це необхідно.

На цьому тижні стало відомо, що Apple погодилася виплатити компенсацію, щоб врегулювати позов. Сума, яку отримають чилійські споживачі, набагато менша від тієї, що фігурувала в позові. Вона дорівнює 3,4 млн доларів. Це означає, що кожен з приблизно 150 000 учасників позову, який є власником смартфона iPhone 6, 6 Plus, 6s Plus, 7, 7 Plus або SE, може розраховувати на 50 доларів. Джерело зазначає, що це перший випадок такого врегулювання в Латинській Америці.

Раніше компанія Apple врегулювала аналогічні справи в Сполучених Штатах і Європі. У США це обійшлося їй у 613 млн доларів, у Франції — приблизно в 25 млн євро. В Італії компанію оштрафували за запланований моральний знос смартфонів на 10 млн євро. Джерело

Comments

Leave a reply