Перейти до вмісту

Замінюємо м’ясні котлети. 3 рецепти котлет без м’яса.

Якщо не знаєте чим замінити звичайні котлети з м’сом в піст, тоді пропонуємо вам 3 найпопулярніших рецепти, які можна приготувати:

1. Котлети з капусти

Взяти головку білокачанної капусти та  вирізати качан і дрібно порізати (можна використовувати спеціальну тертку). В цілому вам знадобиться кілограм подрібненої капусти. Налити в каструлю води, додати оливкової олії – кілька ложок, скласти капусту і тушкувати близько 20 хвилин.

Половину склянки манки акуратно всипати в каструлю, безперервно помішуючи капусту. Протушкувати приблизно хвилин десять. Зняти каструлю з вогню, додати сіль, кріп, кмин, суміш перців і залишити охолонути. З маси сформувати  котлетки, обсмажити в олії, попередньо обвалявши в сухарях.

 

Читайте також:Завжди говорите, що у вас погана пам’ять? Вчені довели, що це можна легко виправити.

2. Котлети з моркви

Кілограм моркви очистити, нарізати тонкими скибочками. Залити моркву водою і тушкувати до м’якості. Після цього збити в блендері до однорідності,  всипати половину склянки борошна, швидко розмішуючи, щоб не вийшло грудок. Варити ще хвилин десять – посолити, додати перцю, паприку і інших приправ за смаком. Одну цибулину дрібно порізати, обсмажити в олії, після чого додати до морквяної масі і залишити охолоджуватися. Сформувати  котлетки, обваляти в сухарях і  обсмажити.

 

3. Котлети гречані з грибами

Відварити без солі склянку гречаної крупи, остудити. Обсмажити 300 грамів печериць, разом з подрібненою цибулиною і однією натертою морквою. 100 грамів хліба (краще житнього) залити водою. У блендері змішати гречку, гриби з овочами, хліб, сіль, часник, петрушку, перець, будь-які приправи, які ви використовуєте для м’ясного фаршу. Сформувати з отриманої маси котлетки, обваляти в сухарях, потім обсмажити.

Переконайтесь, що котлети можуть бути і без м’яса і вони також будуть надзвичайно смачні та підходитимуть до будь-якого гарніру.