Єгипет затримав контейнеровоз Ever Given та чекає відшкодувань в $1 мільярд

Єгипет затримав контейнеровоз Ever Given та чекає відшкодувань в $1 мільярд

Укрінформ
Збитки від шестиденного блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given сягнули $1 мільярда.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Anadolu.

За словами глави адміністрації Суецького каналу Усами Рабіа, контейнеровоз Ever Given, що став причиною шестиденного затору в Суецькому каналі, буде затриманий до відшкодування заподіяної їм шкоди, яка сягає $1 млрд.

"Причиною інциденту в Суецькому каналі могла бути технічна несправність судна. У разі відмови власників контейнеровоза відшкодувати шкоду, заподіяну каналу, справа буде передана до суду. Судно, яке відбуксували в район Великого Гіркого озера, буде затримане до тих пір, поки заподіяну шкоди не буде відшкодовано. Йдеться про суму приблизно в 1 млрд доларів", - сказав Рабіа.

Читайте також: Чому Ever Given сів на мілину: стала відома причина аварії у Суецькому каналі

Він додав, що у процесі визначення суми компенсації була взята до уваги ситуація з судами, які були змушені простоювати кілька днів в каналі після аварії.

Щоденний збиток через інцидент в Суецькому каналі світовій економіці склав мільярди доларів. Зокрема, щоденні збитки Єгипту оцінюються в $12-14 млн, а збитки завдані глобальній торгівлі - близько $10 млрд.

Читайте також: Несправність одного з суден знову ускладнила рух у Суецькому каналі

Як повідомлялося, контейнеровоз Ever Given сів на мілину та перекрив Суецький канал 24 березня, ставши причиною величезного затору для більш ніж 200 суден у Червоному морі.

Це завдало чималих збитків, оскільки кожна година простою Суецького каналу коштує 400 мільйонів доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-