На референдумі в Киргизстані підтримали зміни до Конституції

На референдумі в Киргизстані підтримали зміни до Конституції
На референдумі в Киргизстані підтримали зміни до Конституції
Фото: 24.kg

Нова редакція Конституції передбачає скорочення кількості депутатів парламенту з 120 до 90

79,31% учасників референдуму в Киргизстані проголосували за зміни до Конституції. Про попередні підсумки голосування, які оприлюднила Центральна комісія з виборів і проведення референдумів Киргизької Республіки, інформує агентство 24.kg.

Відповідно до законодавства КР, референдум вважається таким, що відбувся, якщо в голосуванні взяли участь понад 30%. У цьому голосуванні взяли участь 1 294 076 громадян (35,9%).

Питання вважається схваленим, якщо «за» проголосували понад 50% людей, що взяли участь в голосуванні.

«За» проголосували 1 026 917 учасників референдуму (79,31%), «проти» – 176 701 осіб, або 13,65%.

Повідомляється, що дані надійшли з 92% виборчих дільниць.

Нова редакція Конституції передбачає затвердження президентської форми правління, запровадження інституту Народного Курултаю (Народних Зборів), та скорочення кількості депутатів парламенту з 120 до 90. Президент Киргизстану може очолювати республіку не більше двох 5-річних термінів замість нинішніх шести років один раз.

Нагадаємо, ЦВК Киргизстану офіційно визнала переможцем дострокових виборів президента Садира Жапарова, який набрав майже 80% голосів виборців.

Торік 15 жовтня президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков пішов у відставку через «напружену ситуацію в Бішкеку» та закликав громадян не допустити пролиття крові.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: