Арестович назвав умову військового вирішення конфлікту на Донбасі

Читать на русском
Україна не збирається влаштовувати війну на Донбасі, оскільки під загрозою опиняться сотні та тисячі мирних жителів.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Військове вирішення конфлікту на Донбасі можливе тільки в тому випадку, якщо Україні нав'яжуть такий сценарій розвитку подій.

Про це розповів радник голови Тристоронньої контактної групи Олексій Арестович в інтерв'ю Радіо Свобода.

Арестович нагадав, що Україна не збирається влаштовувати війну на Донбасі, оскільки під загрозою опиняться сотні та тисячі мирних жителів.

Донбас: загроза та сценарії анексіїСценарій повної анексії Донбасу цілком відкрито лежав на кремлівському столі, і підготовка до його реалізації активно йшла, але потім його зі столу прибрали. В сміття не викинули, а відклали в скриньку секундної доступності.

«Тобто, вбивати власних громадян? Ми - не Росія. Ми не будемо повторювати Грозний тут двічі, як вони повторювали з тисячами жертв мирних жителів. Ми не можемо собі цього дозволити. Єдиний варіант для військового вирішення проблеми - це коли нам нав'яжуть. Тобто Росія переходить до відкритих бойових дій, і ми туди відповідаємо. Це звичайно. Там багато чого може бути. Наприклад, наш контрнаступ у відповідь», - заявив він.

Арестович додав, що Україна за погодженням з партнерами вибрала в першу чергу політико-дипломатичний шлях розв'язання проблеми Донбасу, але готова воювати в тому випадку, якщо бойові дії їй будуть нав'язані.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов зазначив, що ескалація стану речей на Донбасі залежить виключно від президента Росії Володимира Путіна. Україна не збирається займатися ніякими військовими провокаціями, оскільки зацікавлена у мирі та цінує життя своїх військовослужбовців.

Нагадаємо, на терміновому засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей 7 квітня сторони підтвердили необхідність відновлення режиму припинення вогню. Однак відповідна заява не була підписана через позицію, яку зайняла Росія.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: