На окупованому Донбасі не вистачає ліків, – Мендель

На окупованому Донбасі не вистачає ліків, – Мендель
Прессекретарка президента Юлія Мендель
Фото з відкритих джерел

Червоний Хрест поставляє на Донбас концентратори кисню, засоби індивідуального захисту для лікарів та пацієнтів

На окупованому Донбасі критично не вистачає ліків та медичних товарів. При цьому мова не лише про товари, які необхідні при лікуванні коронавірусу, але й інших звичайних хвороб. Про це розповіла прессекретарка президента Юлія Мендель в етері передачі «Погляд з Банкової».

За її словами, на Донбасі вкрай необхідні медичні товари. Тому Червоний Хрест та інші міжнародні організації направляють туди гуманітарну допомогу.

Йдеться про препарати проти астми, діабету, гіпертонії й серцевих хвороб. Крім того, на Донбасі не вистачає і товарів для лікування коронавірусу.

«Червоний Хрест поставляє концентратори кисню, засоби індивідуального захисту для лікарів та пацієнтів», – каже Мендель.

Вона також зазначила, що в підконтрольному уряду Бахмуті за підтримки саме Міжнародного Комітету Червоного Хреста йде будівництво відділення невідкладної медичної допомоги.

«Це і є відповідь на питання: хто і як на міжнародному рівні сьогодні допомагає жителям Донбасу», – додала прессекретарка Володимира Зеленського.

Перший заступник глави української делегації у Тристоронній контактній групі, віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що повноцінна реінтеграція українських територій після їх звільнення триватиме близько 25 років.

Раніше головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак заявив, що Росія стягує війська до кордону України. Міністерство закордонних справ провело 16 телефонних розмов з очільниками зовнішньополітичних відомств інших країн щодо стягування Росією військ до українських кордонів. Усі вони запевнили в підтримці територіальної цілісності України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: