Новини

Закарпатські піротехніки знищили два боєприпаси часів Другої світової війни

Перше повідомлення про виявлення підозрілого предмету до рятувальників надійшло об 11:00 9 квітня. На околиці с. Палло  Ужгородського району місцевий житель виявив мінометну міну калібром 82 мм часів  Другої світової війни. Небезпечну знахідку вилучили й згодом знищили фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України у Закарпатській області.


Вже наступного дня черговий боєприпас  виявили на вул. Берегівська, що у м. Мукачево. Вже з приїздом до місця фахівців групи піротехнічних робіт знахідку було ідентифіковано – нею виявилася граната РГ-42. Вибухонебезпечний предмети вилучили та знищили у спеціально відведеному для цього місці.

Головне управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян із закликом бути обережними при проведенні земляних робіт, адже будь-якої миті людина може натрапити на відголоски війни. Якщо це сталося, не слід чіпати підозрілий металічний предмет і переміщувати його в інше місце. Категорично забороняється пробувати самостійно знешкодити вибуховий пристрій. Натомість треба позначити місце знахідки й повідомити про це органи влади, місцевого самоврядування, міліцію або зателефонувати до служби порятунку за номером 101, - повідомили в пресслужбі У ДСНС в Закарпатській області 

Коментувати
Вміст цього поля є приватним і не буде доступний широкому загалу.