Політика

Росія зіткнеться з “наслідками” у разі посилення агресії проти України – держсекретар США

Росія зіткнеться з “наслідками” у разі посилення агресії проти України – держсекретар США

Фото: Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія зіткнеться з “ціною та наслідками” у разі посилення агресії проти України. 

Про це він сказав у неділю в інтерв’ю каналу NBC.

“Я повинен сказати, що у мене реальна стурбованість щодо російських дій на кордонах з Україною. На цих кордонах зараз зібрано більше російських військ, ніж будь-коли з 2014 року, коли Росія вперше вторглася”, – сказав Держсекретар США.

За його словами, США перебувають “у дуже тісному контакті” з союзниками і партнерами в Європі, і всі вони “поділяють нашу стурбованість”.

Блінкен нагадав Росії про “ціну і наслідки”, які вона заплатить у випадку загострення агресії в Україні.

“Президент Байден дуже чітко висловлювався: якщо Росія поводитиметься необдумано чи агресивно, буде ціна, будуть наслідки. Він також є чітким щодо пропозиції, коли мова йде про Росію, що у сферах, які становлять спільний інтерес, ми повинні працювати разом, наприклад, щодо контролю над озброєнням… Тож питання у тому, чи збирається Росія далі продовжувати діяти агресивно та необдумано? Якщо так, президент був чітким: буде ціна, і будуть наслідки”, – сказав Блінкен.

Нагадаємо, Данія заявила про підтримку України на тлі ескалації на Донбасі.

Зазначимо, Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ), після реалізації якого країна могла б стати повноцінним членом Альянсу.

Відповідне рішення підтримала  і Латвія, там вважають, що Альянс має оцінити можливість надання Україні ПДЧ на тлі концентрації російських збройних сил на кордоні.

Крім того, Пентагон США звернувся до Росії щодо нарощування військ біля кордонів з Україною.

Зокрема у розвідці повідомили, що Росія поширює докази концентрації військ на кордоні України та погрожує ескалацією конфлікту на Донбасі.

Також слідкуйте за “Прямим” у FacebookTwitterTelegram та Instagram.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.