Microsoft хоче купити Nuance за $16 млрд

Microsoft хоче купити Nuance за $16 млрд

Покупка Nuance може стати другим за величиною придбанням Microsoft після покупки LinkedIn в 2016 році за $27 млрд

Microsoft хоче купити Nuance за $16 млрд
фото www.flickr.com/photos/knsk/1290400731

Microsoft веде переговори про придбання виробника програмного забезпечення Nuance Communications, що займається технологіями розпізнаванням мовлення. Як повідомляє CNBC, угода оцінюється у суму близько $16 млрд.

Ці наміри ілюструють зусилля Microsoft по розширенню за рахунок угод. Минулого року Microsoft розглядала можливість покупки в США додатку для обміну відео TikTok, а минулого місяця завершила операцію з придбання виробника відеоігор Zenimax за $7,5 млрд.

Nuance отримує дохід, продаючи інструменти для розпізнавання і розшифровки мовлення під час візитів до лікаря, дзвінків в службу підтримки і голосових повідомлень. Компанія повідомила про чистий прибуток в розмірі $7 млн при виручці близько $346 млн в IV кварталі, при цьому виручка знизилася на 4% в річному численні. Nuance була заснована в 1992 році, станом на вересень в ній працювало 7100 осіб.

За словами джерел телеканалу, Microsoft вперше звернулася із пропозицією до Nuance в грудні і була готова платити за неї близько $56 за акцію. Це дало б Nuance вартість акціонерного капіталу близько $16 млрд.

Покупка Nuance за $16 млрд може стати другим за величиною придбанням Microsoft після покупки LinkedIn у 2016 році за $27 млрд.

Купівля Nuance може розширити можливості Microsoft в області голосового програмного забезпечення. У Microsoft вже є інструменти, які розробники можуть використовувати, щоб дозволити програмам перетворювати мовлення в написаний текст.

Нагадаємо: раніше цього місяця корпорація Microsoft заявила, що виграла контракт на продаж гарнітур доповненої реальності, на базі HoloLens армії США. Вартість контракту, за оцінками, може досягти $21,88 млрд протягом 10 років.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло