В Івано-Франківську посмертно нагородили почесних громадян міста

Автор: Єва Жасминова

07 May, 2021 11:01

Поділитись публікацією
В Івано-Франківську посмертно нагородили почесних громадян міста

В Івано-Франківську 7 травня на День Народження міста відбулась молебень до Богородиці та вручення відзнак  почесних громадян міста.

У Палаці Потоцьких святі отці на чолі із  архієпископом і митрополитом Івано-Франківським Української Греко-Католицької Церкви Володимиром Війтишином молилися за мир та взаєморозуміння для містян та українців, пише Галка.

“Ми раді тому, що наше місто – християнське, що святкування ми починаємо молитвою, подякою Богові. І просимо благословення для наших мешканців: від найстарших, до наймолодших. Сьогодні ми згадуємо також тих, хто з причин хвороби не дочекався сьогоднішнього дня, пандемія забрала їхнє життя у вічність… Тож молимось аби Господь прийняв їх, а також молимось за здоровя всіх наших жителів. Будьмо тим добрим прикладом християнської любові, любові один до одного”, – закликав Володимир Війтишин.

Опісля посмертно нагородили почесних громадян міста, котрі загинули у зоні ООС або на військовій службі. Нагороди приймали матері загиблих бійців, дружини, діти.

“Нажаль збільшується кількість бійців, які віддали своє життя на східному фронті. Ми пам’ятаємо і шануємо пам’ять. Ми стали сильніші, розумніші і ми стали добріші один до одного. Я хочу подякувати всіх мешканцям нашої громади, кожному мешканцю Івано-Франківська, який долучився до того, щоб Франківськ змінювався і ставав кращим. Бажаю всім мешканцям миру і злагоди серед нас”, – сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Рідним загиблих вручили посвідчення “Почесного громадянина”.

Такі звання отримали:

Юрій Гаврилюк – учасник бойових дій, загинув у ДТП, що сталася поблизу  Запоріжжя в листопаді 2017 році, був мешканецем Чукалівки;

Сергій Гундер – загинув від кулі снайпера у травні 2018 року (ФОТО), жив у Драгомирчанах;

Володимир Данилюк – загинув у серпні 2014, боєць батальйону “Прикарпаття”, жив у Чернієві;

Іван Деркач – передчасно пішов із життя у вересні 2017, перебуваючи на ротації у зоні проведення АТО в районі Станиці Луганської на Луганщині, жив у Чернієві;

Руслан Кожушний – у травні 2016 помер у військовій частині від серцевої недостатності, мешкав у Чукалівці.

“Щиро дякую за присвоєння звання “Почесного громадянина”. Для нас це дуже важливо, як і для всіх сімей, які втратили своїх коханих людей на війні, адже доки пам’ятають наших рідних вони з нами перебувають”, – сказала дружина Руслана.