У Європі квітень 2021 року був найхолоднішим майже за два десятиліття

У Європі квітень 2021 року був найхолоднішим майже за два десятиліття

Температура впала до найнижчого рівня з 2003 року

У Європі квітень 2021 року був найхолоднішим майже за два десятиліття
фото www.flickr.com/photos/108021376@N07/49777979182

Минулого місяця в Європі був найхолодніший квітень за майже два десятиліття. Як повідомляє Bloomberg, це є ще однією ознакою того, що глобальне потепління безпрецедентним чином змінює наш клімат.

У щомісячному звіті європейського агентства зі спостереження за Землею Copernicus зазначається, що глобальні температури у квітні були приблизно на 0,2 градуса Цельсія вище, ніж в середньому в період з 1991 по 2020 роки. За даними агентства, в деяких частинах північного сходу Канади, північного заходу Росії і Близького Сходу було набагато спекотніше, ніж зазвичай.

Десятий рік поспіль протяжність морського льоду в Арктиці була меншою, ніж в середньому за останні два десятиліття. Квітень зазвичай знаменує початок сезону танення снігів. Лише в деяких частинах Данської протоки між Гренландією та Ісландією, а також в найпівденнішій частині Баренцевого моря умови морського льоду були вищими за середні.

У перші місяці 2021 року глобальні температури були близькі до середніх за останні два десятиліття, хоча в деяких частинах світу спостерігалися надзвичайно спекотні або надзвичайно холодні періоди.

Як повідомлялося, минулий рік виявився найтеплішим за всю історію спостережень. Минуле десятиліття також стало найспекотнішим за останні 2000 років.

Проєкт використовує файли cookie сервісів Mind. Це необхідно для його нормальної роботи та аналізу трафіку.ДетальнішеДобре, зрозуміло