Попри рішення суду залишити Медведчука під домашнім арештом, офіційному Києву все ж варто очікувати максильно недружніх кроків зі сторони Росії, як відповіді на справу проти політика.

Про це в інтерв’ю “Апострофу” розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи судовий процес над Медведчуком, заявив, що в Кремлі “хотіли б переконатися, що за цією справою не стоїть якесь переслідування за політичними мотивами, якась компанійщина, яка пов’язана виключно з бажанням позбутися конкурентів”.

“Я думаю, що Кремль буде шукати відповіді на запитання типу “це серйозно чи це дурні жарти?”. Як в анекдоті: людині дають кулаком в обличчя. Вона питає: “ти це серйозно?” “Так”, – їй відповідають: “Всерйоз” . “Ну добре”, – каже она: “А то терпіти не можу дурних жартів”. Одне зі значень слова “компанійщина” – це якраз “дурні жарти”, – сказав Орєшкін.

Політолог наголошує, що у такий спосіб Кремель устами Пєскова заявляє, що поки не вирішив як йому відреагувати на ситуацію довкола Медведчука. Тому що все погане, що він зміг зробити з Україною, він уже зробив. Спробою покарати за закриття “медвечуковскіх” каналів була ескалація біля кордонів. Але Україна не злякалася, Європа теж. Замість цього президент України Володимир Зеленський зробив наступний крок щодо Медведчука.

“І тут важливий момент. Справа в тому, що в Україні є 9-10 мільйонів людей, які орієнтовані більше на Росію, ніж на Україну. Хоча вони поступово перебудовуються під дією пропаганди і життєвих обставин і не є вже чітко пропутінським електоратом, але все одно ними треба займатися, їх треба якось “окучувати”, – зазначив Орєшкін.

Політолог додав, що з точки зору Кремля, його окучував пан Медведчук за допомогою телебачення. І малося на увазі, що Зеленський не посміє втрутитися в діяльність цієї сили, тому що за нею Москва. Однак Зеленський і його номенклатура посміла. І у Кремля виявилося нічим відповісти.

“Але святе місце порожнім не буває. Якщо є кілька мільйонів потенційного електорату, то питання в тому, хто цим електоратом буде маніпулювати. Дуже можливо, що це буде Ахметов …”, – резюмував Орєшкін.

Шановні читачі, також підписуйтесь на наш телеграм канал Корупція – інфо – https://t.me/korupciya, аби не пропустити ще більше цікавої та актуальної інформації.